Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ: «Κάρφωσε» τον Ολυμπιακό στην Επιτροπή Εφέσεων ο Αλεξίου

ΑΕΚ: «Κάρφωσε» τον Ολυμπιακό στην Επιτροπή Εφέσεων ο Αλεξίου

Για «αντιφατικές συμπεριφορές» κατηγόρησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο δικηγόρος και β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος εκπροσώπησε νομικά την Ένωση και τον Μηνά Λυσάνδρου την Τετάρτη (20/1) ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ΠΑΟΚ.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορά έφεση του Βασίλη Γκαγκάτση και 12 ΠΑΕ της Super League (μαζί με τους εκπροσώπους τους), οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την πρόσληψη Γκαγκάτση στον συνεταιρισμό το 2016 (ως διευθύνοντα σύμβουλο), την ώρα που ο τελευταίος ήταν κατηγορούμενος για κακούργημα και είχε κώλυμα.

Η υπόθεση είχε φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης με πρόστιμο 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο, με πρόστιμο 10.000 ευρώ οι Λυσάνδρου, Μονεμβασιώτης, Καρυπίδης, Μποροβήλος, Κοξένογλου, Κολοκυθάς, Πιαλόγλου, Πουρσανίδης, Πλιάτσικας, Χριστοβασίλης, Τσικνής και Μάκης Γκαγκάτσης (ως μέλη της Super League που ενέκριναν την πρόσληψη του Β. Γκαγκάτση) και με πρόστιμο 30.000 ευρώ έκαστη οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Αστέρας Τρ., Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννενα, Λαμία και ΠΑΟΚ.

Ο Αλέξης Αλεξίου στάθηκε στο γεγονός ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε την καταγγελία για τον Βασίλη Γκαγκάτση (πολύ αργότερα από την πρόσληψή του), ωστόσο είχε ψηφίσει και εκείνος την πρόσληψή του το 2016! Και πράγματι τότε, ο Β. Γκαγκάτσης είχε προσληφθεί στην Super League με 11 θετικές ψήφους και 4 λευκά, ενώ στους 11 που είχαν πει «ναι» στην πρόσληψη ήταν και οι τέσσερις «μεγάλοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Ο β’ αντιπρόεδρος της ΑΕΚ που την εκπροσώπησε και νομικά, είπε συγκεκριμένα:

«Προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση ότι την καταγγελία στην υπόθεση αυτή την έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός συναίνεσε και υπερθεμάτισε στην πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση!

Η ΑΕΚ ζήτησε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και κατά του Ολυμπιακού, όχι γιατί θέλαμε να τιμωρηθεί, αλλά γιατί είναι το ίδιο υπεύθυνος με όλους τους υπόλοιπους στην υπόθεση αυτή. Δεν μπορεί να απαλλαγεί ο Ολυμπιακός επειδή έκανε την καταγγελία. Υπήρξε μια αντιφατική συμπεριφορά».

Αναφορά σε αυτό το ζήτημα, έκανε και ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ και του Μάκη Γκαγκάτση, Λάμπρος Μπίρδας, σημειώνοντας τα εξής:

«Πρωτοστάτησε ο καταγγέλλων (σ.σ. Ολυμπιακός) το 2016! Και ενώ ήξερε για το παραπεμπτικό βούλευμα. Δεν τον βλέπω, όμως, εδώ να δικάζεται. Τι έγινε στην πορεία; Ούτε ξέρω ούτε θέλω να μάθω…».

Κατά τ’ άλλα, άπαντες οι εγκαλούμενοι ζήτησαν την απαλλαγή τους, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε ενημερώσει από την αρχή για την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί, ενώ όλοι οι νομικοί της λίγκας είχαν πει ότι δεν υφίσταται κώλυμα.

Σημειώθηκε παράλληλα, ότι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, που γνώριζε για την δικαστική εμπλοκή Γκαγκάτση, απέστειλε την διαπιστωτική πράξη έκπτωσης δυόμισι χρόνια αργότερα και ενώ σε όλο αυτό το διάστημα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν συνομιλητής του σε όλες τις συναντήσεις της λίγκας με την πολιτεία.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*