Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ από τα παλιά!

ΑΕΚ από τα παλιά!

Όσο ονειρική είχε πλαστεί στο μυαλό του κόσμου της ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ! Χορταίνοντας με ωραία μπάλα τους 30.000 φίλους της, η «Ένωση» καθάρισε 3-0 τον Πλατανιά και θύμισε παλιές ωραίες εποχές.

Με το στιλ και τη… φούρια που περίμενε ο κόσμος της επέστρεψε η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα!

Προσφέροντας θέαμα από παλιές ωραίες εποχές, η ομάδα του Δέλλα ισοπέδωσε 3-0 τον Πλατανιά και μπήκε θεαματικά στο πρωτάθλημα.

Μπροστά σε 30.000 φίλους τους που έστησαν πάρτι στο ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» χόρευαν κατά διαστήματα στον αγωνιστικό χώρο και με γκολ των Βάργκας (27’), Γκάλο (47’) και Αραβίδη (58’) άφησαν υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα.

Ντεμπούτο για τον Ντιέγκο Μπουονανότε, που μπήκε αλλαγή στο 75’ και αποθεώθηκε από την εξέδρα.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (και χωρίς τον Ντιέγκο Μπουονανότε) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» έβαλε τον Βάργκας σε ρόλο «δεκαριού», προτίμησε τον Πλατέλλα για τη δεξιά πλευρά, ενώ ξεκίνησε βασικούς τόσο τον Αραβίδη, όσο και τον Τζεμπούρ. Με αυτά τα δεδομένα, το γνώριμο 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαρόχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος και Γκάλο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Σιμόες, στην τριάδα μπροστά τους Αραβίδης (αριστερά), Βάργκας (επιτελικός) και Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Τζεμπούρ.

Το ματς

Δυο χρόνια ήταν αυτά. Πολύς καιρός. Γι’ αυτό η ΑΕΚ δεν περίμενε ούτε… λεπτό παραπάνω για να διεκδικήσει αυτό που τόσο της έλειψε. Πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα στο ΟΑΚΑ, η «Ένωση» είχε φροντίσει να προειδοποιήσει τον αντίπαλο για το τι θ’ ακολουθήσει. Γιατί ο Τζεμπούρ σπατάλησε μεν την ωραία ασίστ του Γκάλο στην αντεπίθεση, αλλά έφτιαξε πρόωρα κλίμα πολιορκίας. Μόλις λοιπόν έφυγε και το άγχος των πρώτων λεπτών, έφυγε και κάθε σκέψη από τον Πλατανιά να… επιτεθεί.

Ή μάλλον του έκοψε κάθε τέτοια σκέψη η ΑΕΚ. Με καλή κυκλοφορία. Επιθέσεις από τα άκρα (με τους εξαιρετικούς Σοϊλέδη και Γκάλο) για να διασπάσει τη μαζική άμυνα. Και τον Βάργκας να μοιράζει αρχοντικά το παιχνίδι. Μπορεί λοιπόν ο βοηθός να έκοψε λανθασμένα τον Πλατέλλα (όταν από συνδυασμό με τον Τζεμπούρ μπήκε μόνος). Ούτε ο βοηθός όμως, ούτε ο Ολιμπά -που είδε την μπάλα να τον τρυπά απ’ την προβολή του Βάργκας και την κόντρα του Μπανανά- μπόρεσαν ν’ αποτρέψουν το δίκαιο προβάδισμα της «Ένωσης».

Αυτό ήταν… Τα πόδια των παικτών του Δέλλα λύθηκαν. Κι αφού ξεκουράστηκαν στην ανάπαυλα, άρχισαν να χορεύουν. Έτσι, η εξέδρα δεν άργησε να σηκωθεί στο πόδι: Γιατί ο Γκάλο δεν πήρε απλώς αμπάριζα από δεξιά. Έβαλε κι ένα γκολ που θα ‘κανε τον Ντάνι Άλβες να ζηλέψει. Και αμέσως μετά άρχισε η καταιγίδα: Μπούκες από αριστερά, ρήγματα από δεξιά, ευκαιρίες -πρώτα με Τζεμπούρ κι έπειτα με Πλατέλλα-Αραβίδη. Κι αν ο τελευταίος έχασε το άχαστο (σε κενή εστία) φρόντισε άμεσα να επανορθώσει. Με το 3-0 (κερασμένο απ’ τον Πλατέλλα) που απογείωσε το γλέντι.

Αφού χόρτασε λοιπόν μπάλα για ένα ημίωρο, ο κόσμος ζήτησε και το… επιδόρπιο από τον Δέλλα: Τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Κι εκείνος δεν τους χάλασε χατίρι. Ο Αργεντινός πέρασε αλλαγή στο 75’ κι έκανε το γήπεδο να σειστεί περισσότερο κι από τα γκολ. Μπορεί λοιπόν να μην πρόλαβε να βοηθήσει για να μπουν κι άλλα, αλλά ο κόσμος ήταν ήδη ικανοποιημένος. Και χαρούμενος απ’ τη διαπίστωση ότι η ΑΕΚ όχι μονάχα επέστρεψε, αλλά μπορεί να τρομάξει και πολύ κόσμο φέτος.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (75’ Μπουονανότε), Αραβίδης, Βάργκας (66’ Ανάκογλου), Πλατέλλας, Τζεμπούρ (52’ Μπαρμπόσα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Κρισάντους

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55’ Ντίνας), Γκόμες (55 Τσουράκης), Ανγκούλο

Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος, Μιλούνοβιτς, Ιτούα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*