Home / Άλλα Σπόρ / «Αγγίζει» την πρώτη 100άδα της παγκόσμιας κατάταξης ο Γκιώνης

«Αγγίζει» την πρώτη 100άδα της παγκόσμιας κατάταξης ο Γκιώνης

Μπορεί την προηγούμενη Παρασκευή ο Παναγιώτης Γκιώνης ν’ αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του World Table Tennis Feeder του Μάντσεστερ, ωστόσο, έστω και με ελάχιστους νέους βαθμούς, μετακινήθηκε στο νούμερο 101 από το 104 της περασμένης βδομάδας.

Θυμίζουμε ότι το ranking list αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και, με βάση τη σημερινή θέση του, ο κορυφαίος Έλληνας εκπρόσωπος του πινγκ πονγκ ξέρει ότι μπορεί να γίνει… προνομιούχος για την περίπτωση που δεν πετύχει τον μεγάλο του στόχο μέσα από το Προολυμπιακό τουρνουά.

Εξάλλου, με ελάχιστους, επίσης, πόντους από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά της Αγγλίας είχαν βελτίωση στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης κι οι Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, οι οποίες αποκλείστηκαν στο ταμπλό των προκριματικών.

Στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών, ο Γκιώνης πήρε μόλις δύο βαθμούς από το Μάντσεστερ και τώρα με 209 στο σύνολο ανέβηκε τρεις θέσεις και πήγε στο νούμερο 101. Για τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη και τον Γιάννη Σγουρόπουλο που ακολουθούν από την ελληνική πλευρά να σημειωθεί ότι εμφανίζουν, επίσης, καλύτερη θέση, άσχετα αν έλειπαν από το τελευταίο αξιολογημένο Feeder.

Ο Αγγελάκης είναι στο νούμερο 301 (από 303) με 29 βαθμούς κι ο Σγουρόπουλος στο 345 (από 349) με 22 βαθμούς.

Προσβλέποντας πάντα σε καλή συγκομιδή βαθμών ο Γκιώνης έχει δηλώσει συμμετοχή και στο Singapore Smash 2024, το οποίο θα γίνει τον Μάρτιο στην ασιατική χώρα.

Στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, η Τέρπου, η Παπαδημητρίου κι η Τσεκούρα πήραν από έναν μόνο πόντο, αφού όλες έχασαν στο Μάντσεστερ στον πρώτο προκριματικό γύρο του απλού. Η σειρά μεταξύ τους δεν άλλαξε, η Τέρπου πήγε επτά θέσεις ψηλότερα και παραμένει η δεύτερη Ελληνίδα του πίνακα, ούσα στο νούμερο 330 με 19 βαθμούς.

Κοντά είναι κι οι άλλες δύο αθλήτριες, η Παπαδημητρίου βρίσκεται στο νούμερο 382 με 15 βαθμούς κι η Τσεκούρα στο 395 με 13 βαθμούς. Βεβαίως, πρώτη Ελληνίδα της κατάταξης είναι πάντα η Κατερίνα Τόλιου, η οποία δεν αγωνίστηκε στο αγγλικό Feeder. Αυτή τη βδομάδα εμφανίζεται στο νούμερο 226.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*