Home / Ευρώπη / Έχασε το ντέρμπι κορυφής με τη Χάποελ η Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό!

Έχασε το ντέρμπι κορυφής με τη Χάποελ η Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό!

Τρομερό ντέρμπι ήταν το ματς κορυφής στο πρωτάθλημα Ισραήλ!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της συντοπίτισσας Χάποελ, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 96-95 και πέφτοντας από την κορυφή της βαθμολογίας, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα (27/1, 21:00).

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με τη Μακάμπι να έχει πάντως τον έλεγχο και ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Τελικά, στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τη Χάποελ να βρίσκει τα μεγάλα σουτ που χρειαζόταν και να παίρνει τελικά την πολύ σημαντική νίκη, που την έφερε στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Απίστευτο ματς έκανε για τους νικητές ο Τζεικόβαν Μπράουν. O πρώην παίκτης της ΑΕΚ έβλεπε το καλάθι σαν «βαρέλι» και σκόραρε 32 πόντους, όντας ο βασικός λόγος για τη νίκη της Χάποελ, μαζί με τον τρομερό Τσινάνου Ονουάκου, που είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Από την πλευρά της Μακάμπι, απίθανο ματς έκανε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν με 29 πόντους, ενώ 20 πρόσθεσε ο Τζέιλεν Άνταμς και άλλους 18 ο ΝτιΜπαρτολομέο.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-48, 69-72, 96-95

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*