Home / Διονύσης Δεσύλλας / Έχασε τα… άχαστα και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία!

Έχασε τα… άχαστα και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία!

*Το ματς στο Αγρίνιο ήταν τρελό. Από τη… σούπα του πρώτου ημιχρόνου, στον καταιγιστικό ρυθμό του δευτέρου και τις ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού. Στο τέλος της ημέρας, ο Παναιτωλικός είναι αυτός που πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη και το τριφύλλι φεύγει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες από την πόλη με ήττα. Μόνο που αυτή από τον ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να… διορθωθεί με ανατροπή στη ρεβάνς. Στο σημερινό ματς, ό, τι έγραψε δεν ξεγράφει.

*Είχαμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι όταν βρεθεί πίσω στο σκορ. Από μια κακή αντιμετώπιση μιας στατικής φάσης μόλις στο 6′ ο Εντιγκά σκόραρε και η συνέχεια στο πρώτο 45λεπτο ήταν θλιβερή για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι αναλώθηκαν σε ένα προβλέψιμο παιχνίδι, δίχως ενέργεια, χωρίς φαντασία και πλαγιοκοπήσεις με αποτέλεσμα η περιοχή των γηπεδούχων να είναι σχεδόν… απάτητη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε μόλις μια τελική στο πρώτο 45λεπτο για το τριφύλλι κι αυτή… τζούφια, όταν ο Ενγκμπακοτό με αδύναμη κεφαλιά έστειλε την μπάλα μακριά από τα δοκάρια.

*Στην επανάληψη, η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο σε ό, τι αφορά το δημιουργικό του κομμάτι. Πίεσε, έκανε παιχνίδι από τα πλάγια με Χουάνκαρ και Μολό και έβγαλε πολλές και… απίθανες ευκαιρίες. Πιθανότατα, όσες δεν είχε κάνει σε 2-3 ματς μαζί! Πότε με τον Ιωαννίδη, πότε με τον Αϊτόρ, πότε με τον Ενγκμπακοτό, ο οποίος από τα δυο μέτρα “βρήκε” το οριζόντιο δοκάρι για να επιβεβαιώσει ότι στο ποδόσφαιρο “όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται”. Η μπάλα λες και δεν… ήθελε δεν έμπαινε μέσα και τα λεπτά που περνούσαν γίνονταν αγχωτικά.

*Σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην άνοδο των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο είχαν οι Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ. Ο Αργεντινός βρήκε ρυθμό και με τις ενέργειές του (αλλά και την ποιότητα που διαθέτει) δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Λάζλο Μπόλονι έκανε λάθος με την αλλαγή του “Βίγια”. Αν ο ποδοσφαιριστής δεν είχε κάποιο πρόβλημα ή κούραση, τότε ο Ρουμάνος με την απόφασή του στέρησε από την ομάδα έναν ποδοσφαιριστή που είχε το μομέντουμ και φυσικά την ικανότητα να φτιάξει κι άλλες ευκαιρίες και γιατί όχι το πολυπόθητο γκολ. Οσο για τον Ισπανό εξτρέμ, η είσοδός του έδωσε πνοή στην ομάδα και ο παίκτης έβαλε το λιθαράκι του στη δημιουργία, βοηθώντας πολύ και τον Μολό στην πλευρά που είχαν.

*Σε ατομικό επίπεδο ο Νιάς τα πήγε καλά στον ρόλο του. Ο Ιωαννίδης έδωσε πολλές μάχες, παίζοντας με πλάτη την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά έχασε πολύ σημαντικές και τεράστιες ευκαιρίες. Οσο για τον Εγνκμπακοτό δεν ήταν καλός και τον λες και… μοιραίο στην πολύ μεγάλη φάση του δοκαριού. Από τον Παναιτωλικό, η… ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο Κνετ να κάψει το χέρι του μαγειρεύοντας (!) και τη θέση του να πάρει ο Μελίσσας, ο οποίος έκανε απίστευτες επεμβάσεις, έστησε μπλόκο στο τριφύλλι και στέρησε από τους πράσινους το γκολ.

*Η μεγάλη ευκαιρία – ξανά – χάθηκε. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος σε ένα γήπεδο που δεν του… πάει. Καταστράφηκε; Οχι βέβαια. Ακόμα υπάρχει δρόμος. Ομως, θα μπορούσε με νίκη σήμερα, να επέστρεφε από το Αγρίνιο όντας ισόβαθμος με ΑΕΚ και Άρη. Δεν τα κατάφερε και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Ένωση, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Γι’ αυτό το ματς, όμως, θα τα συζητήσουμε από αύριο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελίσσας από… ατσάλι και πισωγύρισμα για Παναθηναϊκό!

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Τα highlights του Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*