Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Έργα και ημέρες του Ράσταβατς στον Αστέρα: Από τα playoffs στο ντεμαράζ Ευρώπης που σταμάτησε άδοξα!

Έργα και ημέρες του Ράσταβατς στον Αστέρα: Από τα playoffs στο ντεμαράζ Ευρώπης που σταμάτησε άδοξα!

Ο Αστέρας Τρίπολης διένυσε μια πολύ κακή σεζόν και κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό. Όχι επί της ουσίας, μαθηματικά κυρίως. Ωστόσο, όλα πήγαν καλά και η ομάδα της Αρκαδίας θα συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία για 17η σερί σεζόν. Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν… έδεσε, ο Άκης Μάντζιος δεν ταίριαξε, χωρίς ωστόσο να μειώνεται η δουλειά του, αφού τόσα χρόνια ο Έλληνας τεχνικός έχει αποδείξει πόσο ικανός είναι και πόσο καλή δουλειά μπορεί να κάνει σε μια ομάδα.

Πλέον, η αρκαδική ΠΑΕ άλλαξε σελίδα και πήγε σε μια γνώριμη λύση για τον πάγκο της. Ο Μίλαν Ράσταβατς επιστρέφει στον Αστέρα μετά από έναν χρόνο και αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής. Ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει την ομάδα απ’ έξω και ανακατωτά και αυτά τα δυόμιση χρόνια που ήταν στο τιμόνι, έκανε τον Αστέρα μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα που έπαιζε ποιοτικό και ωραίο ποδόσφαιρο.

Πάμε να σημειώσουμε, όμως, τα παιχνίδια-σταθμούς της πρώτης θητείας του Μίλαν Ράσταβατς στον Αστέρα Τρίπολης και τα ντεμαράζ που έκανε η ομάδα, πετυχαίνοντας ή φτάνοντας μια ανάσα από τους στόχους της.

Όταν έγινε η αρχή (08/12/2019): Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 1-1

Στο πρώτο του ματς στον πάγκο του Αστέρα, ο Ράσταβατς δεν τα πήγε άσχημα. Συγκεκριμένα, οι Αρκάδες ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την ΑΕΛ, με τον Χερόνιμο Μπαράλες να ανοίγει το σκορ στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. Διαδέχτηκε τον Μπόρχα Φερνάντεθ, ο οποίος είχε κάνει κάκιστο ξεκίνημα με την ομάδα και ο Σέρβος τεχνικός κλήθηκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, παρουσιάζοντας αρκετά καλό πρόσωπο από τον πρώτο αγώνα. Ήταν το… ηλεκτροσόκ που έπιασε από τη διοίκηση!

Η πεντάρα που έδειξε τον δρόμο (21/12/2019): Αστέρας-Ξάνθη 5-0

Το μεγάλο αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα δυο εβδομάδες μετά, στις 21 Δεκεμβρίου ο Αστέρας επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της Ξάνθης. Σκόρερ οι Σίτο, Καπίγια, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες, Ντάνι Σουάρεθ. Από εκείνο το ματς ο Ράσταβατς άρχισε να δείχνει ότι η ομάδα του έχει πολλά ακόμα να δώσει.

Οι Αρκάδες ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο κάθε τελική την έκαναν γκολ, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Πέντε διαφορετικοί σκόρερ! Φυσικά δεν είναι συνηθισμένο σε ένα παιχνίδι το οποίο λήγει 5-0 να έχει πέντε διαφορετικούς σκόρερ, δείγμα της καλής δουλειάς που γινόταν στην ομάδα και στην ανάδειξη πολλών πρωταγωνιστών.

Η πρώτη αήττητη ομάδα στα playouts: 3 νίκες, 4 ισοπαλίες

Με μισό χρόνο στον πάγκο της ομάδας, ο Μίλαν Ράσταβατς έφτασε ένα βήμα πριν μπει στα playoffs και στο… τσακ έχασε την εξάδα. “Αναγκαστικά”, οι Αρκάδες συμμετείχαν στα playouts και έγιναν η ομάδα με την κορυφαία συγκομιδή σε αυτά (ως τότε), παραμένοντας αήττητοι. Διότι μέτρησαν 3 νίκες και 4 ισοπαλίες, με την ομάδα να έχει αρχίσει να ρολάρει στα χέρια του Σέρβου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΕΛ-Αστέρας 1-2

Αστέρας-Πανιώνιος 0-0

Αστέρας-Ατρόμητος 1-1

Παναιτωλικός-Αστέρας 1-1

Αστέρας-Βόλος 4-0

Ξάνθη-Αστέρας 1-2

Αστέρας-Λαμία 1-1

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα των 10 βαθμών

Και πάμε τώρα στην 2η σεζόν του, αλλά στην πρώτη που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας από το ξεκίνημά της. Μέσα σε 5 αγωνιστικές ο Αστέρας κατάφερε να μαζέψει 10 βαθμούς, κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα με μόλις μία ήττα. Την πρώτη αγωνιστική επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού, την 3η ήρθε ισόπαλος (1-1) με τον Παναιτωλικό, την 4η επικράτησε της ΑΕΛ με 3-1 και την 5η νίκησε τον ΟΦΗ (1-0). Η μόνη ήττα ήρθε την 2η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό με 3-0. Απολογισμός: 3-1-1 και 10 βαθμοί στο σακούλι για να στείλει το… μήνυμα.

Οι 6 σερί νίκες και το αήττητο 10 αγώνων που τον έβαλαν εξάδα

Ο Ράσταβατς ξέρει να… φτιάχνει σερί. Έτσι είχε κάνει και την 2η σεζόν όπου έτρεξε σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος! Κάτι το οποίο βοήθησε τον Αστέρα να μπει στην εξάδα και να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν και το τελευταίο έμοιαζε αρκετά δύσκολο ως σενάριο.

Αναλυτικά το σερί νικών των Αρκάδων:

16η: Απόλλων-Αστέρας 0-1

17η: Αστέρας-Παναιτωλικός 2-0

18η: Αστέρας-ΑΕΛ 1-0

19η: ΟΦΗ-Αστέρας 0-1

20η: Αστέρας-Άρης 2-1

21η: Βόλος-Αστέρας 0-1

Ακολούθησαν δύο σερί ισοπαλίες με Λαμία (0-0) και ΑΕΚ (2-2), η νίκη με τον ΠΑΟΚ (2-1) και η ισοπαλία με Ατρόμητο (1-1).

Οι στιγμές των playoffs: Αήττητος εντός και φινάλε με διπλό στην Τούμπα

Ας δούμε τώρα την πορεία που έκανε στα playoffs, όπου ο Αστέρας κατάφερε να είναι αήττητος εντός έδρας και μάλιστα να πηγαίνει στην Τούμπα και να επικρατεί του ΠΑΟΚ, την τελευταία αγωνιστική.

Με Παναθηναϊκό και στους δυο γύρους ο Αστέρας είχε έρθει ισόπαλος 2-2, με ΑΕΚ 1-1 στον 2ο γύρο, με τον ΠΑΟΚ επίσης στον πρώτο γύρο 1-1, ενώ κατάφερε να φέρει διπλό στην Τούμπα (0-1) την 10η αγωνιστική. Οι Αρκάδες έφεραν ισοπαλία και με Ολυμπιακό 0-0 την 8η αγωνιστική, όπως και με τον Άρη την 6η. Τα playoffs είχαν ξεκινήσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, πάντως, αφού το 2-2 με τον Παναθηναϊκό είχε έρθει με το γκολ του τερματοφύλακα, Νίκου Παπαδόπουλου, στις καθυστερήσεις και έκλεισαν με το τρίποντο στην Τούμπα. Εξαιρετικά θα λέγαμε!

Τα αποτελέσματα που άργησαν να έρθουν, αλλά… έκαναν κρότο:

Και φτάνουμε τώρα στην τελευταία σεζόν του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο του Αστέρα, όπου δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα, ωστόσο έκανε κάποια αποτελέσματα τα οποία έκαναν κρότο. Αρχικά, η ομάδα του… χτυπήθηκε από την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος. Με τον Σέρβο και το επιτελείο του να μοιράζουν… τεσσάρες στα φιλικά προετοιμασίας και να μετράνε μόνο νίκες, δείχνοντας πως δεν αστειεύονται, αλλά τελικά το φορμάρισμα του Αστέρα χάθηκε λόγω της αναβολής της σέντρας.

Η πρώτη νίκη άργησε αλλά ήρθε στην 6η αγωνιστική στην έδρα του Απόλλωνα (0-1) και μετά ακολούθησαν ορισμένα αποτελέσματα που έκαναν θόρυβο. Διότι μεταξύ άλλων, στον πρώτο γύρο οι Αρκάδες επικράτησαν 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, ενώ ξανά στο «σπίτι» τους επικράτησαν με το εμφατικό 6-2 του Ατρομήτου και έφεραν ισοπαλία εντός (0-0) με την ΑΕΚ.

Αστέρας-ΠΑΟ 2-1

Αστέρας-Ατρόμητος 6-2

Αστέρας-ΑΕΚ 0-0

Το 6/7 και η ήττα από Ιωνικό που… σταμάτησε το ντεμαράζ Ευρώπης

Ο Ιωνικός έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο την περασμένη σεζόν, κόβοντας τον δρόμο της εξάδας για τον Αστέρα για δεύτερη σερί σεζόν. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Από την 16η αγωνιστική μέχρι την 21η ο Αστέρας έτρεχε σερί νικών, μέχρι το ματς με τον Ιωνικό όπου ηττήθηκε στην Τρίπολη με 3-2. Ένα αποτέλεσμα που στοίχισε στην αρκαδική ΠΑΕ και δεν μπήκε στα playoffs, αφού η ομάδα έπεσε ψυχολογικά. Πριν από αυτό το ματς, πάντως, είχαν έρθει τα πέντε διαδοχικά τρίποντα κόντρα σε ΟΦΗ, Βόλο, Απόλλωνα, Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Συνολικά, ο Σέρβος τεχνικός στα 2,5 χρόνια στον πάγκο του Αστέρα είχε απολογισμό: 95 παιχνίδια με 31 νίκες, 32 ισοπαλίες και 32 ήττες. Ένας άνθρωπος που ποτέ του δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό αρνητικό σχόλιο, αφού πέραν των ικανοτήτων του ως προπονητής έχει δείξει και την ποιότητά του ως χαρακτήρας. Στο χέρι του είναι ξανά, με την κατάλληλη βοήθεια από τη διοίκηση στο μεταγραφικό κομμάτι, να φτιάξει μια ομάδα με ανάλογα αποτελέσματα και εικόνα. Και γιατί όχι, με ακόμη καλύτερη πορεία…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*