Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Έμεινε όρθια η ελλιπής ΑΕΚ και κοιτάει τα play-offs

Έμεινε όρθια η ελλιπής ΑΕΚ και κοιτάει τα play-offs

Η ΑΕΚ με ηγέτες τους Κίνο Κολόμ και Νίκο Παππά πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη στις λεπτομέρειες με 77-75 στον δρόμο για τα play-offs. Όσο και αν πάλεψε ο Απόλλων Πάτρας καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε το ροζ φύλλο της αναμέτρησης για ένα σουτ.

Πολυτιμότερος παίκτης δικαιωματικά ήταν ο Κίνο Κολόμ, αλλά κάλλιστα τη τιμή θα μπορούσε να λάβει ο Νίκος Παππάς και ο Ίαν Χάμερ.

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τζερέλ Σίμονς με 18 πόντους ενώ στον ίδιο αριθμό σταμάτησε ο Γιώργος Τσαλμπούρης σε συνδυασμό με 13 ριμπάουντ, αλλά ήταν μοιραίος στο τέλος.

Το ματς:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση (10-2), βρίσκοντας λύσεις επιθετικά με σωστή κυκλοφορία, αποστάσεις, ορθές επιλογές και μεγάλα σουτ προς το τέλος των 24 δευτερολέπτων, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 30-20.

Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά έμεινε σταθερή υπέρ της ΑΕΚ, συνεχίζοντας την καθηλωτική της άμυνα σε περιφέρεια και ρακέτα. Στα μέση του δεύτερου δωδεκαλέπτου ο Απόλλων ανέβασε ρυθμούς και βρήκε μεγάλα σουτ , ώστε να φέρει την αναμέτρηση στα «ίσα» (35-35). Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το ημίχρονο, με ένα ισχνό προβάδισμα η «ένωση» με 43-41. Απόλυτο στιγμιότυπο αποτελεί αδιαμφισβήτητα η τάπα στον αιφνιδιασμό από τον Νίκο Παππά!

Στην αρχή του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν βραχυκυκλωμένες επιθετικά, χωρίς καθαρό μυαλό και με την αστοχία να μπαίνει στην εξίσωση… έφερε το σκορ στο 58-53. Οι διαιτητές διέκοψαν προσωρινά το ματς λόγω της συμπεριφοράς κάποιων οπαδών της ΑΕΚ στις θέσεις δίπλα στο παρκέ, αλλά η τάξη αποκαταστάθηκε γρήγορα κι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*