Home / Μπάσκετ / Έκλεισε το… σπίτι της Ιταλίας και πήγε στο Ρίο η Κροατία! (vid)

Έκλεισε το… σπίτι της Ιταλίας και πήγε στο Ρίο η Κροατία! (vid)

Μετά την Ελλάδα και η Ιταλία έπεσε… θύμα της Κροατίας, με τον Μπογκντάνοβιτς και την παρέα του να της κλείνουν το… σπίτι στην παράταση με 84-78 και να προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Έπος από την Κροατία, κάζο για την Ιταλία!

Η «Χρβάτσκα» έκανε τον… άθλο στο τελικό στο Τορίνο, καθώς κατάφερε να νικήσει στην παράταση την «σκουάντρα ατζούρα» με 84-78 και να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Χάρη σε φόλοου του Μέλι στο τέλος διαμορφώθηκε το 70-70 της κανονικής διάρκειας, με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς –που ήταν και πρώτος σκόρερ με 26 πόντους- να παίρνει από το… χέρι την ομάδα του στο έξτρα πεντάλεπτο.

Στους 21 πόντους σταμάτησε ο Σίμον, ο οποίος ήταν «φωτιά» στην περιφέρεια, ενώ κατάθεση… ψυχής έκανε και ο Ντάριο Σάριτς με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από το σύνολο του Μεσίνα, ο Μπελινέλι έκανε ό,τι μπορούσε –αλλά αστόχησε σε πολλά κρίσιμα σουτ- με 18 πόντους.

Από νωρίς είχε το προβάδισμα η Κροατία, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (19-12). Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Πέτροβιτς πήγε ακόμη και στο +11 (28-17), αλλά οι Ιταλοί αντέδρασαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ψαλλιδίζοντας τη διαφορά στους πέντε πόντους (39-34).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Κροατία όμως να συντηρεί το μικρό της προβάδισμα μέχρι τέλους (54-52). Ακόμη πιο μυαλωμένοι ήταν οι παίκτες του Πέτροβιτς στην τέταρτη περίοδο, ενώ με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ έφτασαν ακόμη στο +8 (63-55). Όμως, οι Ιταλοί βρήκαν τη δύναμη να επιστρέψουν για τα καλά, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (65-66), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι πήγε στην κόψη του… ξυραφιού (και ενώ οι Ντατόμε και Γκαλινάρι ήταν εκτός με πέντε φάουλ), με την Κροατία να ήταν στο +2 (70-68), αλλά τον Μέλι στο τέλος με φόλοου να διαμορφώνει το 70-70 της κανονικής διάρκειας!

Με ένα 5-0 μπήκαν οι Κροάτες στο έξτρα πεντάλεπτο (75-70), ενώ με το μεγάλο τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς πήγαν στο +6 (80-74)! Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ιταλία πανικοβλήθηκε και έτσι η «Χρβάτσκα» πήρε τη νίκη με το τελικό 84-78.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 39-34, 54-52, 70-70 κ.α., 84-78 α’ παρ’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*