Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Έγραψε ιστορία ο ΠΑΣ με το «3 στα 3» επί του Παναθηναϊκού

Έγραψε ιστορία ο ΠΑΣ με το «3 στα 3» επί του Παναθηναϊκού

Ένα μοναδικό επίτευγμα κατάφερε να σημειώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την εντός έδρας νίκη του επί του Παναθηναϊκού.

Οι Ηπειρώτες κατάφεραν να κάνουν το «3 στα 3» σε μία σεζόν απέναντι στους «πράσινους» και, μάλιστα, σε 17 ημέρες.

Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, δεν έχει κερδίσει ποτέ τρεις φορές σε μία χρονιά το «τριφύλλι», ενώ ο Ολυμπιακός το είχε καταφέρει μόνο τη σεζόν 1982/83 και παράλληλα είχε χάσει το πρώτο ματς για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ, με τη σειρά του, είχε καταφέρει να κάνει τρεις νίκες τη σεζόν 1972/73, όμως η μία στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα ήταν στα… χαρτιά.

Η μοναδική ομάδα που είχε κατορθώσει να πετύχει κάτι ανάλογο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου της σεζόν 2010/11, όμως οι Θεσσαλοί χρειάστηκαν 144 ημέρες.

Τότε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είχε επικρατήσει στις 18 Δεκεμβρίου με 1-0 στο ΟΑΚΑ, στις 17 Απριλίου είχε κερδίσει με 3-2 στον Βόλο και στις 15 Μαΐου είχε πάρει τη νίκη ξανά στη θεσσαλική πόλη για τα πλέι οφ.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση επί ημερών του 1979/80 με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ.

Εκείνη την εποχή ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε κερδίσει με 4-1 στα Γιάννενα για το πρωτάθλημα και στις 6 Φεβρουαρίου είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο, αφού είχε νικήσει με 2-1 σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη

Βαθμολογία Super League: «Φωτιά» στη μάχη των πλέι-οφ

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριμ από τον Χριστοβασίλη μετά την 3η σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού

Πλήγμα με Σανκαρέ στον Παναθηναϊκό!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*