Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Έβαλε στοπ» στη Βαλένθια ο Ερυθρός Αστέρας

«Έβαλε στοπ» στη Βαλένθια ο Ερυθρός Αστέρας

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Ο Ερυθρός Αστέρας σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι έχασε τη διψήφια διαφορά που είχε πάρει στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά αυτή τη φορά δεν το «πλήρωσε». Οι Σέρβοι πήραν τη νίκη με 76-73 επί της Βαλένθια στο Βελιγράδι, έβαλαν τέλος στο σερί πέντε συνεχόμενων ηττών και βρίσκονται στο 5-10. Από την άλλη, οι Ισπανοί, παρά την αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν τα κατάφεραν και είναι στο 9-6.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Λόιντ (20 πόντοι και 6 ασίστ) και Ο’ Μπράιαντ (15 πόντοι και 4 ριμπάουντ). Από πλευράς ηττημένων, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Λαμπιρί και Πρέπελιτς, οι οποίοι πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος.

Το ματς:

Εξαιρετικά αμφίρροπο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με εξαίρεση το +4 της Βαλένθια στο 8’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Λαμπιρί, ο οποίος σημείωσε πολύ γρήγορα 10 πόντους, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας είχε πρώτο σκόρερ τον Νταβίντοβατς με 6.

Ιδιαίτερα άστοχοι ήταν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και γρήγορα το 20-22 μετατράπηκε σε 33-24 στο 15’, αναγκάζοντας τον Χάουμε Πονσαρνάου να καλέσει τάιμ άουτ. Τα πράγματα όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας διατηρούσε αυτό το +9 (37-28) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, που έκλεισε τελικά με σκορ 45-36.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά και σε διψήφια διαφορά (48-38 και 50-40), αλλά έμειναν για ένα δίλεπτο χωρίς πόντο και είδαν τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 50-44. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν άστοχοι, έχοντας πετύχει 10 πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο κι έτσι το +10 στο 22’ εξανεμίστηκε. Οι «νυχτερίδες» έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση επέστρεψαν για τα καλά, ισοφαρίζοντας σε 57-57 στο φινάλε.

Το ματς είχε ξαναγίνει ντέρμπι, με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου. Μάλιστα, η Βαλένθια πέρασε μπροστά στο σκορ 65-67, μετά από σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρασε με ένα γρήγορο 5-0 και οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο με το σκορ στο 74-71. Οι Σέρβοι ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στη νίκη με τελικό σκορ 76-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 45-36, 57-57, 76-73.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*