Home / Άλλα Σπόρ / Άνοδο 22 θέσεων ο Γκιώνης στην παγκόσμια κατάταξη μετά το Παρίσι 2024

Άνοδο 22 θέσεων ο Γκιώνης στην παγκόσμια κατάταξη μετά το Παρίσι 2024

Όπως κάθε Τρίτη, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε και τώρα τους πίνακες της 32ης εβδομάδας κι εκεί υπολόγισε τους βαθμούς από το Ολυμπιακό τουρνουά, άσχετα αν αυτό θα ολοκληρωθεί για όλα τα αγωνίσματα το ερχόμενο Σάββατο. Ο Παναγιώτης Γκιιώνης πήρε 90 βαθμούς με το πλασάρισμα στις θέσεις 17-32 του απλού κι ανέβηκε στο νούμερο 85 από το 107 των τελευταίων εβδομάδων.

Είχε καιρό να βρεθεί τόσο ψηλά και, φυσικά, έχει ουσία το γεγονός ότι επανήλθε γρήγορα στους πρώτους 100 του κόσμου. Να προστεθεί ότι ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ, νέος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του απλού, πήρε 2.000 βαθμούς και ανέβηκε στο νούμερο 2 (από 4), ενώ ο Σουηδός Τρουλς Μέρεγκορντ, «ασημένιος» στο ίδιο αγώνισμα, επανήλθε με συν 1.400 βαθμούς στην κορυφαία 10άδα (στο νούμερο 10 από 16).

Τα αποτελέσματα στο South Paris Arena 4 στο απλό ήταν σαφές ότι θα έφερναν σημαντικές μεταβολές στο world ranking. Ο Γκιώνης, που έγραψε ιστορία γενικά για τον ελληνικό αθλητισμό με το ρεκόρ της έκτης Ολυμπιακής συμμετοχής, νίκησε στον πρώτο γύρο τον Καναδό Λι Έντουαρντ με 4-0 σετ και ηττήθηκε στον δεύτερο από τον Αμερικανό Κανάκ Τζα με 4-2.

Έτσι, συγκέντρωσε 90 βαθμούς κι έφτασε τους 279 στο σύνολο. Ωφελήθηκε κατά 22 θέσεις κι «αναρριχήθηκε» στο νούμερο 85. Αξίζει να είναι πολύ πιο πάνω, αλλά ως γνωστόν, οι αλλαγές των τελευταίων χρόνων στο σύστημα αξιολόγησης επηρέασαν αρκετά και το δικό του rank.

Στην κορυφή του πίνακα των ανδρών παραμένει με διαφορά ο Κινέζος Βανγκ Τσουτσίν παρότι στο Παρίσι έπεσε θύμα έκπληξης στον δεύτερο γύρο από τον Μέρεγκορντ, ενώ διατηρείται πέμπτος ο Γάλλος Φέλιξ Λεμπρέν, που με το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο «κέρδισε» 700 βαθμούς. Ο Τζα, που απέκλεισε τον Γκιώνη και μπήκε στη 16άδα με συνολικά τρεις νίκες, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο και πήγε στο νούμερο 70 από το 120.

Στον πίνακα των γυναικών διατηρείται πρώτη με σημαντική απόσταση η Κινέζα «ασημένια» Ολυμπιονίκης του απλού Σουν Γινγκσά, ενώ η νικήτρια στο Παρίσι, Τσεν Μενγκ, ανέβηκε στο νούμερο 2 από το 4 της περασμένης εβδομάδας. Κι αυτές πήραν 1.400 και 2.000 βαθμούς αντίστοιχα.

Στο νούμερο 5 συνεχίζει η Γιαπωνέζα Χίνα Χαγιάτα μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα, η μοναδική από την Ευρώπη που προχώρησε στα προημιτελικά του απλού, μπήκε στη 15άδα και συγκεκριμένα μετακινήθηκε στο νούμερο 14 (από 23), ενώ η Πιον Σονγκ Γκονγκ από τη Βόρεια Κορέα, που, επίσης, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8, σημείωσε άνοδο 111 θέσεων και βρέθηκε στο νούμερο 57.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*