Home / Αυτοκίνητο / F1 / Άναψε… κόκκινο στον Λεκλέρ και πήρε pole στην Ίμολα ο Φερστάπεν!

Άναψε… κόκκινο στον Λεκλέρ και πήρε pole στην Ίμολα ο Φερστάπεν!

«Μίλησε» ο πρωταθλητής! Ο Μαξ Φερστάπεν θύμισε την περσινή εξαιρετική χρονιά του και με ταχύτερο γύρο στις… περιπετειώδεις κατατακτήριες δοκιμές στην Ίμολα, που είχαν 5 κόκκινες σημαίες (οι τέσσερις για ατυχήματα, η μία για την έντονη βροχόπτωση), πήρε την pole position και θα ξεκινήσει πρώτος στο sprint race (23/04) και στο Γκραν Πρι (24/04).

Βγήκαν για τον τελευταίο γύρο στα 2:58 πριν το τέλος οι οδηγοί, αλλά ένα νέο ατύχημα αυτή τη φορά από τον Νόρις στέρησε την πιθανότητα αλλαγής στην κορυφή αφού τα 38 δεύτερα που απέμεναν δεν έφταναν για να γίνει γύρος…

Δεύτερος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σαρλ Λεκλέρ, αφήνοντας πίσω του τους Νόρις, Μάγκνουσεν, Αλόνσο, Ρικάρντο Πέρεζ, Μπότας, Φέτελ και Σάινθ που συμπλήρωσαν τη δεκάδα. «Τραγωδία» για τη Mercedes, που είδε για πρώτη φορά μετά τη Σουζούκα το 2012 να μην έχει κανένα εκ των δύο μονοθεσίων της στο Q3!

Υπενθυμίζεται πως με τις νέες αλλαγές η νίκη στο αυριανό sprint race θα δώσει 8 βαθμούς, αυτή στο Γκραν Πρι της Κυριακής 25 και άλλον έναν ο ταχύτερος γύρος. Αν ένας πιλότος κάνει το… απόλυτο τότε θα μιλάμε για 34 βαθμούς!

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτό επιβεβαιώθηκε με το ξεκίνημα του Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές, αφού τα φρένα της Williams του Άλμπον πήραν φωτιά, στη συνέχεια έγινε έκρηξη στο μονοθέσιο και φυσικά η δράση διακόπηκε με κόκκινη σημαία, μιας και η πίστα είχε γεμίσει θραύσματα!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*