Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Δίχως να απειλείται ουσιαστικά, κατασπαράζει μόνος του τα σπλάχνα του…

Δίχως να απειλείται ουσιαστικά, κατασπαράζει μόνος του τα σπλάχνα του…

Ο Ανδρέας Χόνδρος γράφει στο Sportsite.gr για τον Πάουλο Μπέντο και τον Ολυμπιακό που… καθημερινά γκρεμίζουν όσα έχτισαν!

Δεν μπόρω να καταλάβω όσα γίνονται στον Ολυμπιακό… Δίχως να απειλείται ουσιαστίκα από τους μεγάλους αντιπάλους του, καταφέρνει μόνος του να κατασπαράζει τα σπλάχνα του. Υπάρχει μουρμούρα για τον προπόνητη, μια μουρμούρα που δεν προέρχεται από εξωγενείς παράγοντες, αλλά προκείπτει από το εσωτερικό της ομάδα. Και αυτό ειναι ανησυχητικό…

Ο Πάουλο Μπέντο μετρόντας 3 νίκες σε ισάρυθμα ντέρμπι και εχόντας προκρίθει στους “32” του Europa League, έχει καταφέρει να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση από μεγάλη μέριδα οπαδών του Ολυμπιακού. Και πραγματικά πρόκειται πέρι… κατορθώματος!

Για να λέμε την αλήθεια…

Αν πριν από περίπου 3 μήνες -τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου δηλάδη- μου έλεγε κάποιος ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο +7 από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος, σίγουρα δε θα τον πίστευα. Μαλλόν υπεραισιόδοξο θα τον θεωρούσα.

Ο Πορτογάλος προπονητής πήρε μια όμαδα με προβλήματα, μουρμούρα και έντονη δυσαρεσκεία από τον κοσμό της, καταφέρνοντας με τη δουλειά του να βάλει το τρένο ξάνα στις ράγες… Οι ερυθρόλευκοι βυθισμένη στη δίνη του αποκλείσμου από την Μπερ Σέβα έψαχναν κάποιον που να μάζεψει από το πάτωμα τα κομμάτια του παζλ και να τα ξαναενώσει . Αν μη τι άλλο ο Πορτογάλος σε αυτό το κομμάτι… πέρασε με ευκολία τη βάση!

Το σημαντικότερο κομμάτι της δούλειας του Μπέντο στον Ολυμπιακό όμως… είναι οι πιτσιρικάδες… Νεάροι παίκτες όπως ο Μανθάτης ή ο Ρέτσος άλλα χρόνια έβλεπαν την είσοδο τους στην αποστολή της ομάδας… με τα κιάλια. Ο Πορτογάλος όχι μόνο έχει καταφέρει να τους εντάξει στο ρόστερ των πρωταθλητών, αλλά τους έχεις μετατρέψει σε σημαντικούς τροχούς της αμάξης (ειδίκα τον Ρέτσο).

Ο ξαφνικός παραγκωνισμός ορίσμενων παικτών και το ροτέισον που έχει μικρύνει.

Ο καλός προπόνητης βελτίωνει τους παίκτες του, δεν τους απορρίπτει όταν εκείνοι είναι ντεφορμέ. Αυτό είναι το σημαντικότερο λάθος του Μπέντο… Οι εμμόνες του έχουν κάνει κακό στην ομάδα.

Δεν εξηγείτε η στάση του coach  απέναντι στον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός είναι εκτός ομάδας έδω και καιρό, ένω θα μπορούσε να βρίσκεται έστω στον παγκό, ώστε να δώσει λύσεις σε ορισμένα παιχνίδια. Η ποιότητα του Τσόρι είναι αδιαμφισβήτητη.  Ακόμη και με τον Μάρκο Μάριν “που δεν προσπαθεί στις προπονήσεις”, έπρεπε να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση. Προπονήτης και Διοίκηση έπρεπε να δώσουν στον παίκτη να καταλάβει που έχει έρθει. Ακόμη και ο Πάρντο που κόστιστε 4 εκατ. ευρώ στους ερυθρόλευκους, ήταν για αρκέτο διάστημα εκτός πλάνων. Δεν συμφέρει κανέναν τέτοιοι ποδοσφαιριστές να παρακολοθούν τα παιχνίδια από την εξέδρα…

Θύμαστε πότε έπαιξε για τελεύταια φορά ο Καμπιάσο; Που είναι ο Ραμάο; Ο Σιόβας; Ο Ζντιέλαρ; Η αλήθεια είναι πως έχει κλείσει αρκετά το ροτείσον. Η ίδια ενδεκάδα παίζει συνεχώς τους τελευταίες δύο μήνες. Σε παιχνίδια όπως το χθέσινο με την Κέρκυρα επιβάλλεται το ροτέισον, με τους ερυθρόλευκους να μην έχουν πλέον αύτην την δυνατότητα…

Κάτι για το μέλλον του Μπέντο στον Ολυμπιακό… Είναι πολύ δύσκολο ο ένας να διώξει τους πολλούς. Το αντίθετο συνήθως γίνεται… Ειδικά τώρα που ο Πορτογάλος έχει χάσει (και) την εμπιστοσύνη του κόσμου… 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*