Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Όταν ξεχύθηκαν και τα Ελληνόπουλα, ο Ολυμπιακός ήταν για 5-2!

Όταν ξεχύθηκαν και τα Ελληνόπουλα, ο Ολυμπιακός ήταν για 5-2!

• Είχα κριτικάρει την εικόνα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Πολύ απλά, γιατί άλλα περιμέναμε από αυτούς και άλλα είδαμε. Τώρα, τέσσερις ημέρες αργότερα, είμαι υποχρεωμένος να τους συγχαρώ για την εικόνα τους στο σπουδαίο πρώτο παιχνίδι με την PSV.

• Κατ΄ αρχάς, και ο Μπουχαλάκης και ο Σωκράτης, που ξεκίνησαν το ματς, έκαναν καλή δουλειά.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ του Ολυμπιακού πήρε και ψυχολογία από το γκολ (4ο άμα λάχει φετινό) που έβαλε στα πρώτα λεπτά, με μία πολύ καλά ζυγισμένη κεφαλιά (με το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάστηκε να κάνει άλμα για να την πιάσει!) και είχε μία σοβαρή παρουσία, δημιουργικά κι ανασταλτικά, αν και νομίζω ότι θα μπορούσε να πάει και καλύτερα.

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ήταν άτυχος στη φάση του 1-1, με την μπάλα να βρίσκει στο γόνατο του και να αλλάζει πορεία, αλλά είχε την εμπειρία να το διαχειριστεί. Έτσι, είχε τουλάχιστον πέντε-έξι καλές επεμβάσεις, ψηλά και χαμηλά, πίεσε καλά τον Μάλεν όταν χρειάστηκε σε μία κρίσιμη εναέρια διεκδίκηση, βγήκε αποφασιστικά όταν έπρεπε και πήγε μπροστά και δύο φορές, σε στατικές φάσεις, για να σκοράρει.

• Το «έλα να δεις», όμως, έγινε για τον Ολυμπιακό όταν ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να βάζει τον ένα μετά τον άλλο τους Έλληνες παίκτες. Πρώτα τον Μασούρα, μετά τον Φορτούνη και στο τέλος μαζί τον Ανδρούτσο και τον Βρουσάι. Τα Ελληνόπουλα ξεχύθηκαν μπροστά και όχι μόνο έγινε το 4-2, αλλά πολύ εύκολα ο Ολυμπιακός χάρη στη δική τους εκρηκτική παρουσία θα μπορούσε να τελειώσει το ματς και με 5-2.

• Ο Μασούρας μέσα σε μόλις 25 λεπτά είχε μία απίστευτα γεμάτη παρουσία. Με ωραίο γκολ («απάντηση» ίσως στο, πολύ πιο εύκολο εκεί, γκολ που είχε χάσει στη Λεωφόρο), με φοβερή πάσα για ευκαιρία στον Χασάν, με εντυπωσιακή συνεργασία με τον Όλεγκ, με κλεψίματα, με κοψίματα!

• Ο Φορτούνης μπορεί να μην ξεκίνησε καλά παίζοντας…σέντερ φορ κάποια λεπτά, αλλά όταν γύρισε σε θέση Νο 10 οργίασε κι αυτός! Στη φάση του γκολ του Μασούρα πήρε παραμάζωμα δύο Ολλανδούς με τις φοβερές ντρίμπλες του, άλλες δύο φορές γύρισε έξοχα την μπάλα στον Χασάν, που ατυχώς όμως χθες δεν ήταν σε καλή βραδιά (σαν συνέχεια της εικόνας του στη Λεωφόρο), ενώ δεν ήθελε πολύ να σκοράρει ο Σωκράτης από ένα καλοκτυπημένο του φάουλ.

• Ο δε Βρουσάι με τον Ανδρούτσο έκαναν δική τους ολόκληρη τη δεξιά πλευρά και πλαγιοκόπησαν επανειλημμένως την αριστερή πτέρυγα της PSV, με αποκορύφωμα το γύρισμα του Βρουσάι στον Χασάν (με σωτήρια την επέμβαση του Ολλανδού στόπερ), ενώ ο Βρουσάι είχε και κεφαλιά από καλή θέση σε σέντρα του Όλεγκ.

• Μιλάμε για ένα δωδεκάλεπτο από πλευράς Ολυμπιακού, από το 82΄έως το 93’, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν εφτά φορές την εστία του Εμβογκό!!! Παρεμπιπτόντως, ο Ελβετός γκολκίπερ έχει γενικά άσχημες εμπειρίες από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν είναι μόνο η χθεσινή τεσσάρα. Είναι κι ότι παίζοντας με τη Γιάνγκ Μπόϊς είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ το φθινόπωρο του 2016, με νίκη των Πειραιωτών στην Ελβετία (1-0) κι ισοπαλία στο Καραϊσκάκη (1-1). Μακάρι και τώρα ο διεθνής γκολκίπερ με τις ρίζες από το Καμερούν, να αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό με ήττα κι ισοπαλία…

• Βεβαίως, για να έρθει αυτό το εντυπωσιακό 4-2 επί της δεύτερης ομάδας του ολλανδικού πρωταθλήματος, έπρεπε όλοι οι παίκτες του Μαρτίνς να πιάσουν από καλό έως πολύ καλό επίπεδο απόδοσης, έστω με τα λάθη τους. Σίγουρα δε αξίζει μία κουβέντα παραπάνω ο Εμβιλά, αφού έπαιξε και δη από την αρχή, επί 80 λεπτά, καταρρίπτοντας κάθε πρόβλεψη, λόγω του τραυματισμού που έβγαλε πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

• Όπως άξιζε ο Ελ Αραμπί να βάλει ένα γκολ μετά από έξι συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του αφλογιστίας-είχε να σκοράρει από εκείνο το προκριματικό ματς με την ομόνοια, με μία φοβερή βολίδα έξω από την περιοχή. Να παρατηρήσουμε ότι όπως τότε, έτσι και χθες, ο Μαροκινός δεν περίμενε πάσα από συμπαίκτη του για να σκοράρει-μολονότι ήταν ποδοσφαιρικό έγκλημα αυτό που έκανε ο Καμαρά, να μην του δώσει την μπάλα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και να χαθεί έτσι η τεράστια ευκαιρία να πάει ο Ολυμπιακός με 4-2 μπροστά στην ανάπαυλα. Ο Αραμπί ο ίδιος έκλεψε την μπάλα από τον αντίπαλο στόπερ, ο ίδιος πέρασε και τον γκολκίπερ της PSV και ο ίδιος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα!

• Ο κανονιέρης του Ολυμπιακού είναι αλήθεια ότι βγάζει κόπωση αυτό το διάστημα κι ο Μαρτίνς σοφά του κάνει διαχείριση, αφού οι γηπεδικές κι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για έναν 34χρονο που παίζει συνεχώς από την αρχή της σεζόν.

ΌΣΟ όμως έχει φρεσκάδα ο Ελ Αραμπί αποτελεί κίνδυνο θάνατο για κάθε αντίπαλο. Κάπως έτσι, άλλωστε, τον είδαμε χθες όχι μόνο να σκοράρει ένα καθαρά προσωπικό γκολ, αλλά και να βγάζει με έξοχες πάσες τους δύο ακραίους μπακ σε θέση βολής! Κι αν ο Όλεγκ στο β΄ ημίχρονο ήταν λίγο πλάγια, ο Λαλά στο α΄ ημίχρονο ήταν σε εξαιρετική θέση για να κάνει γκολ, όμως το πλασέ του ήταν μάλλον απογοητευτικό, ειδικά για έναν παίκτη που έχει έρθει με τη φήμη ότι σκοράρει με αρκετή ευκολία για αμυντικός. Καλώς τον έβγαλε ο Μαρτίνς στο 74’, βλέποντας ότι πλέον άρχισε να χάνει εύκολα την μπάλα και να κάνει λάθη και στις πάσες.

• Και κάτι τελευταίο: Δεν είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό ότι δέχεται εσχάτως γκολ με τέτοια ευκολία, σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα γκολ από τον Άρη στο Κύπελλο (2-1), δύο γκολ από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα (1-2), άλλα δύο γκολ από την PSV στο Γιουρόπα Λιγκ (4-2). Πέντε γκολ σε τρία ματς μέσα σε μία εβδομάδα είναι πάρα πολλά. Αλλά όταν τα τρία από αυτά έρχονται από στημένες φάσεις, τι σχόλιο να κάνεις…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*