Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Όλο και πιο βαθιά στην κατάθλιψη η ΑΕΚ

Όλο και πιο βαθιά στην κατάθλιψη η ΑΕΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφασίζει να ρίξει στο ημίχρονο, τον Εμβιλά, τον Μπρούμα, και τον Ελ Αραμπί. Δεν χρειάζεται παρά να κάνει πάλι το ίδιο κόλπο και να βάλει τον Μαροκινό δεκάρι να τραβιέται πίσω και να ταϊζει τους πλάγιους που συγκλίνουν. Ο Ολυμπιακός με παρεμφερή τρόπο, όπως έκανε σε εκείνο το δαιμονιώδες πρώτο μέρος του ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, θα φτάσει σε δύο γκολ, τρεις ευκαιρίες πολύ καλές και ένα δοκάρι. Η Ένωση, παρότι φαινόταν να παίζει καλά και πάλι δεν μπόρεσε να βγάλει την παραμικρή αντίδραση, ούτε καν να σκοράρει. Κάπως έτσι συνοψίζεται το ματς στο Φάληρο, για να έρθει η μείωση της διαφοράς, έστω κατά έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό και η διατήρηση της αγωνίας.

Με το εφιαλτικό ρεκόρ της αδυναμίας της ΑΕΚ να εμφανιστεί σε ντέρμπι ανταγωνιστική, ο φόβος για να μείνει εκτός Ευρώπης είναι ακόμα υπαρκτός. Ο Παναθηναϊκός ελέω Γκεστράνιους δεν πήρε το διπλό στην Τούμπα, εκεί που η ΑΕΚ δε νίκησε, αλλά οι «πράσινοι» πήραν έναν βαθμό. Αλήθεια αποκλείει κανείς πως ένα ματς ντέρμπι στη Λεωφόρο, μπορεί με την ψυχολογία που έχει η Ένωση, να μην το πάρει το «τριφύλλι»; Θεωρεί κανείς πως αυτή η ΑΕΚ, μπορεί να πάρει δεδομένα ακόμα και ματς με αδιάφορο; Πόσο πιθανό είναι να κερδίσει η Ένωση τον ΠΑΟΚ και να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα Τρίπολης; Ο μαχητικός Παναθηναϊκός μπορεί θεωρητικά να έχει απόσταση τεσσάρων πόντων από την κιτρινόμαυρη ομάδα. Την έχει όμως εντός έδρας, σε περίπτωση νίκης θα έχει την ισοβαθμία. Οπότε πού είναι η δυσκολία να μείνει εκτός η Ένωση; Πράγματα που ουδέποτε πήραν στα σοβαρά στην ΑΕΚ κινδυνεύουν να βγουν μπροστά της.

Κατά τα άλλα αυτά που είδαμε και απόψε από την πλευρά της Ένωσης, είναι χιλιοειπωμένα και πολύ σχολιασμένα και διαπιστωμένα άπειρες φορές. Κάποιες εκλάμψεις του Μάνταλου ειδικά στο πρώτο μέρος, με πολλούς παίκτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν, κάποιες καλές ενέργειες του Βασιλαντωνόπουλου που δεν άξιζε τελικά και τόσο απαξιωτικής μεταχείρισης και ένας Ανσαριφάρντ που και με δική του ευθύνη, είναι εκτός τόπου και χρόνου, ίσως και λόγω της ένδειας σε επιθετική παραγωγή.

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να τοποθετήσει τους ποδοσφαιριστές του και να πάει σε μια πιο σωστά δομημένη φιλοσοφία ποδοσφαιρικά, ώστε να μπορεί η ΑΕΚ να συγκεντρώνει και περισσότερο κόσμο στο κέντρο και να μπορεί με κάποιον τρόπο, να βγαίνει μπροστά στο πρώτο μέρος. Πλην όμως στην επανάληψη, η έμπνευση του να περάσει στην κορυφή τον Μάνταλο, απέναντι στα θηρία που έχει ο Ολυμπιακός στην άμυνα του, ουσιαστικά καταδίκασε την ομάδα του στο να μην μπορέσει πλέον να είναι ανταγωνιστική. Ο πρωταθλητής σε κάθε κερδισμένη μπάλα στο κέντρο, μπορούσε να βρει την ομάδα του Χιμένεθ ανοικτή και μάλλον συμπτωματικά και λόγω χαλάρωσης, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφτασαν σε μια ευρύτερη σε δείκτη σκορ νίκη.

Ο Γκαρσία αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, η ΑΕΚ κινδυνεύει να μην είναι παρών στην ρεβάνς της Τούμπας και έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στα όρια της θλάσης. Με τα επιθετικά όπλα της, πλέον να έχουν περιοριστεί σε τέτοιον βαθμό, ή να βρίσκονται σε τόσο κακή κατάσταση, τα πέντε τελευταία παιχνίδια της σεζόν, μοιάζουν όχι απλά ανηφόρα, αλλά βουνό ολόκληρο. Το στοίχημα πλέον είναι αν θα μπορέσει η ομάδα να επιβιώσει για την Ευρώπη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*