Home / Διονύσης Δεσύλλας / Χτυπητές αδυναμίες που διορθώνονται μόνο με ποιοτικές μεταγραφές

Χτυπητές αδυναμίες που διορθώνονται μόνο με ποιοτικές μεταγραφές

*Το 3-0 από την Άλκμααρ και κυρίως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έδειξε τις πολλές και χτυπητές αδυναμίες της ομάδας. Μιας ομάδας που ακόμα είναι μακριά από τα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και που έχει να ανέβει ένα… βουνό για να γίνει αυτή που πρέπει.

Αποστολή στην Ολλανδία, Διονύσης Δεσύλλας

*Και πως να μην έχει; Οταν μιλάμε για σχεδόν ίδιο ρόστερ, με εξαίρεση τους Κώτσιρα και Πέρες που έχουν αποκτηθεί και μάλιστα δίχως ο δεύτερος να είναι διαθέσιμος για το σημερινό φιλικό. Πέρα από τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις, μέσω της οποίας ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία, απαιτούνται μεταγραφικές προσθήκες από το πάνω ράφι για να δούμε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, έναν Παναθηναϊκό καλύτερο και ικανότερο τη νέα σεζόν.

*Σύμφωνοι, η Άλκμααρ είναι καλύτερη ομάδα, πολύ πιο ποιοτική και φυσικά πιο έτοιμη. Ομως, η εικόνα του τριφυλλιού ήταν σχεδόν απογοητευτική με εξαίρεση ελάχιστα διαστήματα στην επανάληψη. Καμία επιθετικότητα (ούτε μια τελική στο πρώτο ημίχρονο), καμία σωστή ανάπτυξη είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, καμία ατομική έμπνευση και σχεδόν πάντα οι πράσινοι έβγαιναν δεύτεροι στις μπάλες και τις μονομαχίες. Τόσο οι κεντρικοί χαφ, Αλεξανρόπουλος, Μαουρίσιο, όσο και ο Βιγιαφάνιες είχαν τρομερά προβλήματα στο πρώτο μέρος. Ο Σαβιέρ ήταν εξαφανισμένος, όπως και ο Ενγκμπακοτό που έβγαλε διάθεση, αλλά μέχρι εκεί. Το πρέσινγκ της Άλκμααρ δεν έσπαγε με ορθολογικό τρόπο και η δημιουργία ήταν… απούσα.

*Στην επανάληψη, η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε. Προσοχή: Γράφουμε “κάπως”. Δεν είδαμε κάτι το εντυπωσιακό, αλλά μια νορμάλ κυκλοφορία και κάποια ανεβάσματα που οδήγησαν σε δυο ευκαιρίες. Από την άλλη ήταν και τρομερή η ευκολία που μπήκαν τα δυο τελευταία γκολ των Ολλανδών.

*Προφανώς και τα φιλικά είναι για να βγάζουν οι προπονητές τα συμπεράσματά τους, προκειμένου να διορθώνουν τα κακώς κείμενα. Στον Παναθηναϊκό, όμως, αυτό δε θα γίνει μόνο μέσω της δουλειάς και των καλών προπονήσεων του Γιοβάνοβιτς. Απαιτούνται σοβαρότατες μεταγραφές κυρίως από τη μέση και μπροστά. Εξτρέμ, επιθετικός, ίσως κι ένας ακόμη επιτελικός χαφ που θα αγωνίζεται στο «8» και το «10». Το θέμα του στόπερ είναι περισσότερο ποσοτικό στην παρούσα φάση. Μην ξεχνάμε ότι λείπει ο Σένκεφελντ, ο Πούγγουρας, ο Χατζηγιοβάνης, ο Κουρμπέλης. Απουσίες σημαντικές, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη μεταγραφική αναγκαιότητα.

*Το κλαμπ πρέπει να επιταχύνει. Οχι για να… βιαστεί. Οι επιλογές πρέπει να είναι προσεκτικές και να αφορούν ποδοσφαιριστές πιο ποιοτικούς απ’ αυτούς που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ. Μόνο έτσι θα δούμε έναν Παναθηναϊκό που θα βάλει τις βάσεις για κάτι καλό τη χρονιά που έρχεται. Η δουλειά… δουλειά, αλλά και η ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*