Home / Μπάσκετ / Euroleague / Χάσι: «Πρέπει να περιορίσουμε Φορτούνη και Ντουρμάζ»

Χάσι: «Πρέπει να περιορίσουμε Φορτούνη και Ντουρμάζ»

Εν όψει Ολυμπιακού

Αθήνα
Στις απουσίες που θα έχει η Άντερλεχτ στο αυριανό ματς στάθηκε ο Μπέσνικ Χάσι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «32» του Europa League. O Αλβανός τεχνικός είπε ότι η ομάδα του θα πρέπει να είναι συμπαγής στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν έκρυψε ότι η πίεση στο κέντρο -όπως ακριβώς συνέβη στο πρώτο ματς- είναι το κλειδί για το επιθυμητό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης».

«Θέλω να ολοκληρωθεί η αποψινή προπόνηση και μετά θα αποφασίσω για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στην αυριανή αναμέτρηση. Το σημαντικό αύριο είναι η ομάδα να παρουσιαστεί συμπαγής. Οι απουσίες θα παίξουν τον ρόλο τους, όμως παρά ταύτα είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στον αυριανό αγώνα. Το κλειδί της νίκης στον πρώτο αγώνα ήταν η πίεση που άσκησαν οι παίκτες μας στο κέντρο του γηπέδου, κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο. Η εμπειρία των σημαντικών παικτών μας θα παίξει ρόλο στον αυριανό αγώνα» είπε ο Χάσι.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, είπε πως «υπάρχουν δύο παίκτες που φημολογείτο πως δεν θα ήταν στην αποστολή. Ο Σιόβας και ο Ομάρ. Είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Υπάρχουν και οι Φορτούνης και Ντουρμάζ που θέλουμε να περιορίσουμε, αφού διαθέτουν πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Αυτά θέλουμε να περιορίσουμε. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε χώρους».

Σχετικά με το εάν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Τίλεμανς ή τον Ντεντόκνερ είπε πως «ξεκάθαρα θα είναι ο ένας από τους δύο. Ναι, υπήρξε κριτική για τον Τίλεμανς αμέσως μετά το ματς με την Μπέβερεν. Όμως μιλήσαμε μαζί του. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να αντεπεξέλθει. Είναι άλλο ματς αυτό της Ευρώπης σε σχέση με το Βέλγιο».

Από την πλευρά του, ο Σίλβιο Προτό… θυμήθηκε τα δύο πέναλτι και την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο ίδιο γήπεδο πριν από δύο χρόνια.

«Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι. Θυμάμαι τα πέναλτι και την κόκκινη σε μένα. Θυμάμαι τον κόσμο και την δυναμική του κόσμου, αλλά εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά» είπε, ενώ σχετικά με την πρόσφατη ήττα από την Μπέβερεν τόνισε: «Προερχόμαστε από μία ήττα από την Μπέβερεν, όμως πρόκειται για ένα διαφορετικό ματς. Πιστεύουμε πως έχουμε μία ευκαιρία πρόκρισης. Δίνοντας το 100% στην αυριανή αναμέτρηση θα έχουμε την ευκαιρία να τα καταφέρουμε».

Σε σύγκριση με την περσινή Μπριζ και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να είναι συνεπής σε Βέλγιο και Ευρώπη, διευκρίνισε ότι «η Μπριζ πέρυσι ήταν παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις. Με εμάς δεν ισχύει αυτό. Έχουμε το κατάλληλο δυναμικό και μας ετοιμάζει σωστά. Δεν θέλω να μιλάω για άλλες ομάδες. Εμείς είμαστε η Άντερλεχτ. Θέλουμε να πάρουμε τίτλο και να πάμε όσο πιο μακριά στην Ευρώπη».

Επανερχόμενος στον Ολυμπιακό είπε ότι «ξέρουμε πως κάθε χρόνο κατακτά τίτλο και θυμόμαστε τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος του. Τον σεβόμαστε, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Θα τα δώσουμε όλα και μετά θα δούμε τι θα συμβεί. Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι το “μηδέν” στην άμυνα. Είναι ένα δύσκολο ματς αύριο, αλλά, εάν κρατήσουμε το “μηδέν”, θα περάσουμε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*