Home / Άλλα Σπόρ / Χάλκινο μετάλλιο ο Μουστόπουλος στo Τζούντο

Χάλκινο μετάλλιο ο Μουστόπουλος στo Τζούντο

Στην κατηγορία -81 κιλών

Αθήνα
Το τρίτο του μετάλλιο στην ιστορία του IJF WORLD MASTERS, πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες το ελληνικό τζούντο.

Στη διοργάνωση που συγκεντρώνει τους κορυφαίους τζουντόκα του κόσμου (συμμετέχουν οι αθλητές που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης) και με την οποία -εφέτος- «κλειδώνει» η Ολυμπιακή κατάταξη ενόψει Ρίο 2016, ο Ρομάν Μουστόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -81 κιλών.

Στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικό, ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ. Ι. Ρέντη ήταν εξαιρετικός και πλέον δείχνει πως διαθέτει τα αγωνιστικά φόντα για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό.

Ο Μουστόπουλος νίκησε κατά σειρά τους Ουγανμπαατάρ Οτγκονμπαατάρ από την Μογγολία και Μοχάμεντ Αμπντελάαλ από την Αίγυπτο, όμως στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον Αμερικανό Τρέιβις Στίβενς. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, ο Έλληνας τζουντόκα νίκησε στις παρατηρήσεις (shido) τον Ρώσο Άλαν Κουμπέτσοφ και βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.

Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, ο Μουστόπουλος ήταν 5ος. Το ελληνικό τζούντο έχει κατακτήσει ακόμη δύο μετάλλια στην Ιστορία του θεσμού με πρωταγωνιστή τον Ηλία Ηλιάδη. Συγκεκριμένα το 2013 ήταν 1ος στο Τιούμεν, ενώ το 2011 ήταν δεύτερος στο Μπακού, πάντα στην κατηγορία των -90 κιλών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*