Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Φουλ ρεκόρ από Λαύριο

Φουλ ρεκόρ από Λαύριο

Ίσως τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του πέτυχε το Λαύριο απέναντι στον Παναθηναϊκό (92-82), συνδυάζοντάς τη με μια σειρά από ρεκόρ.

Κατ’ αρχάς, νίκησε για πρώτη φορά μετά από δέκα σερί ήττες τους «πράσινους», ενώ παράλληλα το σερί των έξι νικών στο πρωτάθλημα, με τελευταίες αυτές επί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του συλλόγου.

Τα 14 κλεψίματα που έκαναν οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη αποτελούν ρεκόρ της φετινής περιόδου στην Basket League απέχοντας ένα από το ρεκόρ της ομάδας, που είχε 15 κλεψίματα πριν από σχεδόν ένα χρόνο απέναντι και πάλι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Με τα 14 κλεψίματα του, το Λαύριο ξεπέρασε τα 1.000 σε 137 αγώνες στην κατηγορία. Είναι η 23η ομάδα που το καταφέρνει στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

Επίσης ρεκόρ περιόδου συνιστούν και οι 33 πόντοι του Λαυρίου στην τρίτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας άλλωστε οικοδόμησε την ανατροπή και τελικά τη μεγάλη νίκη του. Το προηγούμενο ήταν οι 32 πόντοι που σημείωσε το Σάββατο η ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο του αγώνα της με τον Κολοσσό.

Το Λαύριο είχε για δεύτερη φορά φέτος, μετά το παιχνίδι με τον Άρη, πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ η επιστροφή από το -13 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή της σεζόν μετά την προχθεσινή του Ηρακλή από το -14 απέναντι στη Λάρισα.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Βασίλης Μουράτος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League στο σκοράρισμα. Είχε 17 πόντους όσους και στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό αλλά και στη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017/18 (Γυμναστικός Λάρισας Φάρος-ΠΑΟΚ). Ο διεθνής γκαρντ με τις έξι ασίστ που μοίρασε, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό ενώ παράλληλα έγινε ο 4ος πασέρ του στην Basket League, καθώς έφτασε τις 105 και ξεπέρασε τον Ντορόν Λαμπ που είχε 103.

Τέλος, ο Γκλεν Κόζι έκανε σημαντική δουλειά από την περίμετρο με 6/9 τρίποντα και ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο. Έξι τρίποντα είχε και κόντρα στον Άρη ενώ την ίδια επίδοση σημείωσαν ακόμη ο Τζέιμς Γουέμπ στην 4η, ο Στίβεν Γκρέι στην 5η αγωνιστική και χθες ο Τζέρι Σμιθ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*