Home / Άλλα Σπόρ / Φινάλε στις δύο φάσεις της πολωνικής Λίγκας, αρχίζουν τα πλέι οφ για την Μπογκόρια του Γκιώνη

Φινάλε στις δύο φάσεις της πολωνικής Λίγκας, αρχίζουν τα πλέι οφ για την Μπογκόρια του Γκιώνη

Την περασμένη Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι δύο φάσεις του πολωνικού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ, οι οποίες χωρίστηκαν σε ματς «ένας προς όλους» σε έναν γύρο και σε δύο ομίλους των ομάδων που πάνε για τίτλο και των ομάδων που παίζουν για την παραμονή και την Παρασκευή γίνεται η έναρξη στα πλέι οφ.

Εκεί, μετέχουν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της σεζόν, η Μπογκόρια πάει στην έξτρα διαδικασία με την τρίτη θέση από τον όμιλο των πρωταθλητών και θα τα δώσει όλα για έναν ακόμα τίτλο στη χώρα, πάντα με τη συμβολή του κορυφαίου Έλληνα πινγκπονίστα.

Να σημειωθεί ότι είναι η σημερινή πρωταθλήτρια Πολωνίας και ο τίτλος του 2022 ήταν ο τρίτος που κατέκτησε με τον Γκιώνη στη σύνθεση. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ, στα προημιτελικά, η Μπογκόρια τίθεται αντιμέτωπη με την Ολύμπια Ούνια Γκρούντιαζ και το πρώτο ματς το δίνει εκτός έδρας. Την ερχόμενη Κυριακή αγωνίζεται στο «σπίτι» της και ο καλύτερος των δύο αγώνων θα περάσει στην τετράδα.

Στο πρωτάθλημα παίρνουν μέρος 14 ομάδες και το κλαμπ του Γκρότζισκ είχε καταλάβει αρχικά τη δεύτερη θέση μετά από τις 13 αγωνιστικές του «πουλ». Συνεχίζοντας σε όμιλο επτά ομάδων, που διεκδικούν το πρωτάθλημα, κατετάγη τρίτο σε νέο «πουλ» ενός γύρου. Συγκέντρωσε συνολικά 38 βαθμούς κι υστέρησε σε ισοβαθμία με την Όρλις 1924, τη φιναλίστ παρεμπιπτόντως του φετινού Europe Trophy, που έχασε στον τελικό στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Την περασμένη Δευτέρα, στη 19η και τελευταία αγωνιστική, η Μπογκόρια έχασε 3-1 σετ στην έδρα της από τη Γιάροσλαβ. Ο Γκιώνης είχε 1 νίκη και 1 ήττα από τη θέση 1. Κατέβαλε τον Πολωνό Άλαν Κουλζούκι με 3-1 σετ και κάμφθηκε στο τέταρτο στη σειρά ματς (και με το κλασικό σύστημα των Πολωνών σε εκείνο το σημείο, με αγώνα υπέρ του καλύτερου των τριών σετ) από τον Ιρανό Αμιρέζα Αμπάσι με 2-1 σετ.

Ο τοπ αμυντικός, πάντως, δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, διότι αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο. Βοηθάει την ομάδα του, η οποία δεν έχει κάποιον πολύ δυνατό αναπληρωματικό αθλητή, αλλά ζορίζεται σε αρκετές κινήσεις κι αυτές τις ημέρες κάνει θεραπεία και στην Πολωνία. Συνολικά ο απολογισμός του έως τώρα στο πρωτάθλημα είναι 12 νίκες και 4 ήττες με αποτελεσματικότητα 75%.

Στο τέλος των δύο φάσεων του πρωταθλήματος τερμάτισε στην κορυφή η Ντζιάλντοβο με 48 βαθμούς. Η Μπογκόρια με την τρίτη θέση στον όμιλο των πρωταθλητών «διασταυρώνεται» με την Ολύμπια Ούνια Γκρούντιαζ που πήρε την έκτη θέση. Οι αναμετρήσεις έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας και είναι ενδεικτικό ότι τόσο στην πρώτη φάση, όσο και στη δεύτερη, η Μπογκόρια γνώρισε την ήττα φέτος (με 3-2 σετ και τις δύο φορές) ανεξάρτητα αν αγωνίστηκε χωρίς τον Γκιώνη.

Στα πλέι οφ μπήκε κι η Ακαντέμικα Ζάμος ως νικήτρια του ομίλου υποβιβασμού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*