Home / Ποδόσφαιρο / Εθνική Ελλάδος / Φιλικό της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Αυστραλία στις 4 Ιουνίου

Φιλικό της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Αυστραλία στις 4 Ιουνίου

Στο Σίδνεϊ

Aθήνα
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την Eθνική Ελλάδος στις 4 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σίδνεϊ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Γκάλοπ, και ο ομογενής προπονητής της εθνικής Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, τόνισαν ότι η αναμέτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο Ποστέκογλου δεν έκρυψε πως τα αισθήματα είναι περίεργα καθώς θα είναι στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας που ζει, κόντρα στη εθνική ομάδα της χώρας, όπου γεννήθηκε: «Θα είναι δύσκολο για μένα, αλλά και όλους τους Ελληνοαυστραλούς. Το σίγουρο είναι ότι αγαπάμε και τις δύο ομάδες και θα θέλουμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο», είπε ο ομογενής προπονητής και συμπλήρωσε:

«Το παιχνίδι με την Ελλάδα μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε με αντίπαλο πέρα από την δική μας περιφέρεια της Ασίας και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε μια καλή ομάδα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο». Από την πλευρά του ο Γκάλοπ κάλεσε τους Ελληνοαυστραλούς να πλημμυρίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο «κι ας υποστηρίξουν όποια ομάδα θέλουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Σταύρος Κυρίμης, συνδέοντας την παρουσία της εθνικής στην Αυστραλία με την συμπλήρωση 75 ετών από την Μάχη της Κρήτης και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν εκδηλώσεις όπου η ομογένεια θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους Έλληνες διεθνείς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*