Home / Άλλα Σπόρ / Υψηλοί στόχοι για Τζένγκο

Υψηλοί στόχοι για Τζένγκο

Μετά την εμπειρία της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το χρυσό στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου το 2002, η Ελίνα Τζένγκο μοιάζει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θα συναντήσει τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, τα μίτινγκ του Diamond League και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης είναι οι βασικοί στόχοι της αθλήτριας του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων και, στη συνέχεια, ήρθε η νίκη της 19χρονης σταρ στη Λεϊρία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων με 63.65, που αποτελεί αυτή τη στιγμή την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

«Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά, ενώ έχει εξελιχθεί πολύ καλά και η προετοιμασία. Στόχος μας είναι να έχω συμμετοχή σε λίγους και καλούς αγώνες, μέσα από τους οποίους θα διεκδικήσω τη διάκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε ενόψει της διάκρισης στο Παγκόσμιο τον ερχόμενο Αύγουστο πως:

«Δεν θέλω από τώρα να πω πόσο μακριά μπορώ α φτάσω στο Παγκόσμιο. Σίγουρα οι στόχοι είναι υψηλοί. Ωστόσο και πέρυσι περίμενα κάτι καλύτερο στο Όρεγκον και δεν ήρθε. Σε κάθε περίπτωση, η χρονιά έχει πολλές απαιτήσεις και πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Πέρυσι τελείωσα τους αγώνας μέσα Αυγούστου και φέτος θα πρέπει να είμαι σε καλή κατάσταση μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου στον τελικό των Diamond League».

Η Τζένγκο θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Παπαφλέσσεια στις 31 Μαΐου κι έπειτα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για την πρώτη της παρουσία σε Diamond League στις 9 Ιουνίου. «Οι αγωνιστικοί στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Μετά την Καλαμάτα θα ξεκινήσω τα Diamond League κι, από εκεί και πέρα, θέλω τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Ομάδων στη Σιλέσια και, φυσικά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία», συμπλήρωσε η ίδια.

Η Τζένγκο αναμένεται να κάνει ένα πέρασμα από το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*