Home / Tennis / Τσιτσιπάς: «Πήρα τον χρόνο μου κι αντέδρασα»

Τσιτσιπάς: «Πήρα τον χρόνο μου κι αντέδρασα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως ήταν δύσκολος αντίπαλος ο Ζαπάτα στους «16» του τουρνουά τένις της Μαδρίτης και πως δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο στο χώμα, αναφέρθηκε στο backhand του στο δεύτερο σετ κι ανέλυσε τον επόμενο αντίπαλό του, τον Γερμανό Στρουφ.

Αναλυτικά: «Ήταν επικίνδυνος αντίπαλος εμφανίστηκε δυνατός σε μερικά servce games μου, δεν είχα μεγάλα ποσοστά, αν το συγκρίνει κανείς και με το σερί των 39 πρώτων σερβίς που είχα. Μακάρι να είχα μεγαλύτερη ακρίβεια και να έδινα στον εαυτό μου περισσότερο χρόνο να αντιδράσει.

Δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με Ισπανούς που γνωρίζουν την επιφάνεια, νομίζω ότι η έντασή του ήταν εντυπωσιακή, ειδικά όταν του έκανα μπρέικ. Στη συνέχεια, όμως, πήρα τον χρόνο μου και συγκεντρώθηκα σε κάθε μπάλα ξεχωριστά. Ήταν χαοτικό στην αρχή, δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα».

Ρωτήθηκε και για ένα εντυπωσιακό backhand down the line που έβγαλε προς το τέλος του αγώνα. «Είναι σαν το home run στο μπέιζμπολ, έτσι νιώθεις με το μπάκχαντ με το ένα χέρι. Είμαι χαρούμενος που έστειλα την μπάλα με ακρίβεια. Υπήρχαν στιγμές που η μπάλα ήρθε βαθιά και θα περίμενε κανείς διαγώνιο χτύπημα, αλλά εγώ έστειλα την μπάλα στην ευθεία. Αισθάνθηκα καλά, είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύω».

Στον προημιτελικό θα παίξει την Πέμπτη με τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ. «Είναι επικίνδυνος παίκτης, ανεβαίνει στο φιλέ, επιτίθεται. Ξέρω τι θα αντιμετωπίσω, η καλή προετοιμασία έχει σημασία με παίκτες σαν αυτόν. Ανυπομονώ για τη μάχη».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*