Home / Tennis / Τσιτσιπάς: «Η σιωπή και η μοναξιά μπορούν να σε οδηγήσουν σε πρόοδο»

Τσιτσιπάς: «Η σιωπή και η μοναξιά μπορούν να σε οδηγήσουν σε πρόοδο»

Την παρουσία του στο φετινό US Open θα θέλει να αφήσει πίσω του μία και καλή ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Όχι μόνο γιατί αποκλείστηκε άδοξα στη φάση των «32» του αμερικανικού Grand Slam με 3-2 σετ από τον 18χρονο, Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και για τα όσα του ακούστηκαν και του καταλόγισαν αρκετοί για την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του.

Μάλιστα, ο ίδιος ο 23χρονος τενίστας στιγμές μετά το τέλος της πορείας του στα κορτ της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε πως οι δύσκολες στιγμές που πέρασε και τον οδήγησαν ένα βήμα πριν την κατάθλιψη.

Με σημερινή του ανάρτηση στο instagram, το Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης προσπάθησε να κάνει την αυτοκριτική του και έναν μικρό απολογισμό για όσα συμβαίνουν στη ζωή του τον τελευταίο καιρό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως με όλη αυτή τη δουλειά δεν είχε ποτέ τον χρόνο να νιώσει αλλά και να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Αναλυτικά το μήνυμα του Στέφανου:



«Έχει περάσει ένα λεπτό από τότε που πήρα χρόνο να ξεκουραστώ ή χρόνο για τον εαυτό μου. Πάντα νιώθω ότι βιάζομαι και πρέπει να προχωρήσω με κάποιον τρόπο, αλλά σιγά -σιγά έμαθα ότι δεν είναι απαραίτητα αυτός ο σωστός τρόπος.

Η σιωπή και η μοναξιά μπορούν επίσης να σε οδηγήσουν σε πρόοδο. Με τα χρόνια έχω αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ με τη δουλειά και τα ταξίδια που δεν είχα το χρόνο να επιτρέψω στον εαυτό μου να νιώσει τόσο ευτυχισμένος ή λυπημένος όσο θα έπρεπε. Όταν κάποιος είναι στο κέντρο της προσοχής του κόσμου, όλοι οι άλλοι βλέπουν και προσέχουν μόνο τα πάνω-πάνω, αλλά δεν γνωρίζουν τα χαμηλά.

Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το όλο πράγμα με άγγιξε και ήταν μια εμπειρία που μου άνοιξε τουλάχιστον τα μάτια. Δώστε έμφαση στην ευημερία σας, αγαπήστε όσο μπορείτε και αφιερώστε αυτόν τον επιπλέον χρόνο στον εαυτό σας. Σύντομα θα ακολουθήσει η εκπλήρωση και η ικανοποίηση».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*