Home / Μπάσκετ / Euroleague / Τσάνας: «Να κάνουμε μια εμφάνιση αντάξια του ονόματός μας»

Τσάνας: «Να κάνουμε μια εμφάνιση αντάξια του ονόματός μας»

Η Εθνική ομάδα θα αναζητήσει το βράδυ της Δευτέρας (21:45) στη «National Arena» του Βουκουρεστίου την πρώτη νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, με τον (υπηρεσιακό) ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσάνα και τον Ορέστη Καρνέζη, που εκπροσώπησε τους διεθνείς, να δηλώνουν ότι όσο δύσκολο κι αν είναι το παιχνίδι απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οφείλει να πράξει το καθήκον του και να σεβαστεί την ιστορία του.

Ερωτηθείς για τα εγκωμιαστικά λόγια του πρώην τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, Άνχελ Ιορντανέσκου, ο κ. Τσάνας απάντησε ότι «αυτή είναι η άποψη του κυρίου Ιορντανέσκου, αλλά η βαθμολογία δεν δείχνει αυτό. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το δείξουμε στο γήπεδο».

Όσο για το τι θα μπορούσε να προσδοκά η ελληνική ομάδα; «Η Εθνική πρέπει να βρει τον εαυτό της, αυτό έχει ανάγκη. Μακάρι να πάρουμε βαθμούς, αλλά αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι μια εμφάνιση αντάξια του ονόματός μας. Δεν είναι δυνατό να πιστεύουν όλοι οι άλλοι στην Εθνική μας ομάδα και όχι εμείς οι ίδιοι».

Στην αναφορά του για την αυριανή αντίπαλο ο Κώστας Τσάνας υπογράμμισε πως «έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο. Παραδοσιακά είναι μια σημαντική δύναμη. Εμείς βλέπουμε τη Ρουμανία σαν ένα σύνολο με περισσότερα πλεονεκτήματα απ΄ ό,τι μειονεκτήματα. Γίνεται πιο δυνατή στην έδρα της, έχει παίκτες υψηλού επιπέδου κι έναν προπονητή που κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια».

Ο Έλληνας προπονητής δεν θέλησε να αποκαλύψει τις σκέψεις του για τη συνάντηση, επειδή «θέλω όλοι οι παίκτες να είναι σε εγρήγορση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί. Πρώτα θα το μάθουν οι ίδιοι για το ποιοι θα παίξουν. Οι παίκτες έχουν κίνητρο για τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από το αυριανό. Ο σύντομος χρόνος των δυο παιχνιδιών δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο προηγούμενο ματς, να παίξουν τώρα».

Ο Ορέστης Καρνέζης, από την πλευρά του, σχολίασε για τη Ρουμανία ότι «είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, νομίζω ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια τελική φάση EURO και θεωρώ ότι μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, ήθελαν να περάσουν σε αυτή την διοργάνωση».

Όσο για το μέλλον της Εθνικής και τη μετάβαση στη νέα εποχή, ο τερματοφύλακας της Ουντινέζε απάντησε: «Καινούργια ομάδα είμαστε. Όσοι είχαμε την τύχη και την τιμή να παίξουμε με τον Καραγκούνη και παιδιά του 2004 ήμασταν τυχεροί, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όλα στα ποδόσφαιρο έχουν ένα τέλος και μια καινούργια αρχή κι αυτό κάνουμε εμείς. Κάθε μετάβαση δεν είναι εύκολη και ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Αναφορικά με την αγωνιστική κρίση που σοβεί στην Εθνική, ο Καρνέζης παραδέχθηκε πως «έχουμε περάσει δύσκολα, δεν είμαστε καλά ψυχολογικά. Είναι μια μεταβατική περίοδος και χρειάζεται χρόνος. Μακάρι με ένα κουμπάκι να βρίσκαμε τη λύση. Χρειάζεται προσπάθεια και χρόνος απ΄ ό,τι φαίνεται. Όλοι προσπαθούμε, δε μας αρέσει η κατάσταση. Έχει τρία ματς ακόμα, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να προετοιμαστούμε για την ερχόμενη διοργάνωση».

Στον επίλογο της τοποθέτησής του ο διεθνής πορτιέρε υπογράμμισε με έμφαση: «Υπάρχει απογοήτευση, αυτό εννοείται, από την άλλη όμως έχουμε και εγωισμό. Αν κάνουμε κάτι καλό αύριο, ειδικά αν νικήσουμε, θα αποδείξουμε ότι δεν μας αξίζει η τελευταία θέση. Δεν νιώθουμε καλά με αυτό. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε καλές εμφανίσεις και νίκες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*