Home / Ομάδες / Το EURO των… αναπληρωματικών

Το EURO των… αναπληρωματικών

Μήνυμα προς τους προπονητές

Aθήνα

Το Euro 2016, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, υπήρξε το τουρνουά των αναπληρωματικών, με 11 από τα συνολικά 47 γκολ που έχουν επιτευχθεί ως τώρα να σημειώνονται από παίκτες που μπήκαν στο γήπεδο ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η στατιστική δεν αποτελεί έκπληξη, πάντως, δεδομένου ότι πολλοί αγώνες κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Στην τελική φάση της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στη Γαλλία, έχει ήδη ισοφαριστεί το σύνολο των γκολ από αναπληρωματικούς που είχαν επιτευχθεί το 1996 (Αγγλία), το 2000 (Βέλγιο-Ολλανδία) και το 2012 (Πολωνία-Ουκρανία), ενώ στην Πορτογαλία, το 2004, ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 10. Το ρεκόρ σκοραρίσματος αναπληρωματικών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι 13 και χρονολογείται από τη διοργάνωση το 2008 (Αυστρία-Ελβετία).

Εκείνος που επωφελήθηκε περισσότερο από την τάση αυτή είναι μέχρι στιγμής ο εκλέκτορας της Εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χότζσον, ο οποίος στο παιχνίδι με την Ουαλία είδε να σκοράρουν και οι δύο παίκτες που είχε στείλει στο γήπεδο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δηλαδή οι Βάρντι και Στάριτζ, δίνοντας στα «τρία λιοντάρια» τη νίκη και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στην Ουαλία (2-1). Όπως σχολίασε δε επί τούτω ο Χότζσον «οι αλλαγές θα είναι καθοριστικές σε αυτή τη διοργάνωση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*