Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Το σόου, ο χαρακτήρας και η… κόκκινη του Λουτσέσκου: Τι κρατάμε από τη 12η αγωνιστική

Το σόου, ο χαρακτήρας και η… κόκκινη του Λουτσέσκου: Τι κρατάμε από τη 12η αγωνιστική

«Έφυγε» και η εμβόλιμη, άλλη μία έμεινε και μετά… Μουντιάλ!

Η 12η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο!

Τι κρατάμε από τα παιχνίδια της προτελευταίας «στροφής» πριν τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σόου


Χρειαζόταν ένα… σόου ο Άρης και κυρίως ο κόσμος του! Κόντρα στη Λαμία, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι «κίτρινοι» ξέσπασαν, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-0, που είναι, φυσικά, η μεγαλύτερη φετινή τους νίκη και η πιο… άνετη! Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Λουίς Πάλμα. Απίστευτη εμφάνιση από τον 22χρονο από την Ονδούρα, που συνοδεύτηκε από χατ-τρικ ΚΑΙ ασίστ, ενώ κερδίζει το φάουλ από τον Μπεχαράνο, που καταλήγει σε κόκκινη (λόγω εξύβρισης του ρέφερι). Ο Άρης έχει απόλυτη ανάγκη αυτόν τον Λουίς Πάλμα…

.....

Χαρακτήρας


Στα δύο τελευταία παιχνίδια του, η αλήθεια είναι, ο Παναθηναϊκός «βγάζει» κούραση. Κάτι οι απουσίες, κάτι τα σερί παιχνίδια και το άγχος, όσο να πει κανείς, του «τρελού» αήττητου και της προοπτικής του τίτλου, λογικό ήταν από ένα σημείο και μετά η ομάδα να αρχίσει να έχει… ατέλειες! Όταν, όμως, κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να παίρνεις νίκες ΚΑΙ υπό αυτές τις συνθήκες. Και ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε ακριβώς αυτό στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό. Δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, αλλά έβγαλε χαρακτήρα και πήρε ένα τεράστιο «διπλό» με το γκολ του από μηχανής θεού, Ιωαννίδη. Ένα «διπλό», από εκείνα, που δίνουν πρωταθλήματα. Το σίγουρο είναι ότι το «τριφύλλι» είναι η μοναδική ομάδα από την αρχή της σεζόν στη Super League, που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Κόντρα σε προβλήματα, ντεφορμάρισμα και αναποδιές.


Εκρηκτικός


Ο Ατρόμητος κατάφερε μέσα σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο να πάρει από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (9′, 12′) και στη συνέχεια του αγώνα έδειξε την ικανότητά του να «χτυπάει» στις αντεπιθέσεις, δημιουργώντας ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα γκολ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (2-0). Από την άλλη, οι Αρκάδες φανέρωσαν ξανά τις αμυντικές τους αδυναμίες και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, με το κλίμα γύρω από τον Ηρακλή Μεταξά να χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο, μετά το μετριότατο ξεκίνημα της ομάδας του στη φετινή σεζόν. Ξεχώρισε ο Ρομπάιγ για Ατρόμητο, με την ικανότητά του να βλέπει γήπεδο και να παίρνει σωστές αποφάσεις στις μεταβιβάσεις του.

.....

Ελίασον


Από το 11′ της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, η ΑΕΚ και ο κόσμος της στην εορταστική -για άλλη μια φορά- OPAP Arena είχαν το μυαλό τους στο ντέρμπι της Κυριακής (12/11, 19:30) με τον Ολυμπιακό. Πολύ γρήγορα η «Ένωση» ξεμπέρδεψε με τους Κρητικούς (3-0) και έκανε και συντήρηση δυνάμεων, σε ένα παιχνίδι, φυσικά, που θα ξεχαστεί γρήγορα. Αν κάτι κρατάμε, αυτό είναι εξωαγωνιστικό, και έλαβε χώρα πριν το ματς: Η απίστευτη αποθέωση στον Ελίασον! Ο μεγάλος άτυχος του «δικεφάλου» κάθισε στον πάγκο της ομάδας του με την πατερίτσα και όταν κοντινό του πλάνο «έπαιξε» στα μάτριξ του γηπέδου, οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί σηκώθηκαν στο πόδι και για αρκετά λεπτά δεν σταμάτησαν να φωνάζουν το όνομα του Σουηδού, καταχειροκροτώντας τον. Ο ίδιος, που μάλλον ντράπηκε και συγκινήθηκε, κιόλας, φαινόταν να μην πιστεύει ότι γινόταν όλος αυτός ο χαμός για πάρτη του! Υπέροχη στιγμή, για μια πολύ άτυχη στιγμή στην καριέρα του 26χρονου εξτρέμ.



Τετράδα από

Made in Ρέντη


Ο Ολυμπιακός έκανε τη… δουλειά στη Λιβαδειά (0-1), περνώντας με το γκολ του Ανδρούτσου -που σκόραρε για πρώτη φορά μετά από δύο σεζόν! Κατά διαστήματα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κόντρα στον μαχητικό Λεβαδειακό, με τον Χάμες Ροντρίγκες να είναι, πραγματικά, σκέτη απόλαυση, για άλλη μια φορά! Δεν το «καθάρισαν», πάντως, το παιχνίδι και στο τέλος αγχώθηκαν κάπως, αλλά κράτησαν το «τρίποντο» και το πανηγύρισαν μαζί με τους 4.000 οπαδούς τους, που έκαναν το γήπεδο της Βοιωτίας… «Γ. Καραϊσκάκης». Εκείνο, πάντως, που κρατάμε είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε έξι Έλληνες στην 11άδα του, με τους τέσσερις στην τετράδα της άμυνάς του να έχουν βγει όλοι από τις ακαδημίες: Ανδρούτσος, Ρέτσος, Ντόι, και Βρουσάι!

Super League: Τι κρατάμε από τη 12η αγωνιστική

Καυτός


H αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό είχε έναν και μόνο πρωταγωνιστή: Τον… καυτό Όγκνιεν Οζέγκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν καθοριστικός με τα δύο γκολ του κόντρα στον ΠΑΣ, σε κρίσιμο, μάλιστα, σημείο, δηλώνοντας «παρών» στο σκοράρισμα μετά από ενάμιση μήνα. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου απέδειξε ότι φέτος έχει δημιουργηθεί για μεγάλα πράγματα και ότι τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και Λαμία αποτέλεσαν μια κακή παρένθεση. Παρ’ όλα αυτά, για μια ακόμη μία φορά ο Βόλος ήταν έτοιμος να σπαταλήσει ξανά ένα προβάδισμα και είναι τυχερός, που έχει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα σαν τον Μπόρις Κλέιμαν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, στον αντίποδα, χρειάστηκε να δεχθεί το πρώτο γκολ, προκειμένου να αφυπνιστεί και το δεύτερο, για να μας κάνει να καταλάβουμε ότι υποτιμά τον εαυτό του…


«Κόκκινη κάρτα»!


Είναι άδικο για τον τρομερό Κωνσταντέλια το ότι κρατάμε τον… προπονητή του από την άνετη «τριάρα» του ΠΑΟΚ στη Νίκαια επί του Ιωνικού (0-3), αλλά τι να κάνουμε! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μάς χάρισε highlight για όλη τη σεζόν. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε αυτό το στιγμιότυπο συνοψίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχοντας κάρτα, ο Ρομαό… γκρέμισε τον Κωνσταντέλια, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη. Διαμαρτυρόμενος, λοιπόν, ο Λουτσέσκου ζήτησε κόκκινη κάρτα… στην κάμερα!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*