Home / Κώστας Μιαούλης / Τι κρατάμε από τις τρεις πρώτες στροφές στη Super League

Τι κρατάμε από τις τρεις πρώτες στροφές στη Super League

Η καθυστέρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος, μπορεί να βόλεψε τις ομάδες για τα μεταγραφικά τους, αλλά η αλήθεια είναι πως η παρατεταμένη περίοδος προετοιμασίας, ακόμα δεν έχει επιτρέψει σε πολλές από αυτές να βρουν ρυθμό. Όπως και να έχει οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος είναι ήδη παρελθόν.

Ποδόσφαιρο, παρακολουθούμε σχετικά καλό, με ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ομάδων που έχουν ξεκινήσει δυναμικά, με τον Άρη λαβωμένο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αλλά να παίρνει το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν και τον Παναθηναϊκό, μετά το θεαματικό ξεκίνημα με τον Απόλλωνα, να απογοητεύει. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πει κανείς πως έκανε την πιο εντυπωσιακή εκκίνηση από τους μεγάλους, αλλά εκείνο το κενό αέρος στο τελευταίο τέταρτο στην Κρήτη, μαζί με τη διαιτησία, της στέρησε δύο πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που είχαν τις απώλειες, την πρώτη αγωνιστική, χωρίς να πείθουν προχώρησαν νικηφόρα.

Σίγουρα η ομάδα που εντυπωσιάζει ως τώρα με το τρία στα τρία είναι ο Βόλος. Μάλιστα δεν μιλάμε για οριακές νίκες, αλλά στις δύο από αυτές, μετά την πρεμιέρα, επικρατήσεις με τρία γκολ και θεαματικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Μαγνησίας, βρήκε πρώτα απ’ όλα αντικαταστάτη του Δουβίκα. Ο Τομ Φαν Βεερτ έχει αφήσει ήδη το στίγμα, σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι, πλαισιωμένος από τους, Φερνάντες και Μπαρτόλο στα χαφ, αλλά και τον εξαιρετικό Κολομβιανό, Κέβιν Ροζέρο και τον Ρεγκατέν μπροστά, ο Βόλος παρουσιάζει ωραίο ποδόσφαιρο, με γρήγορη μεταφορά της μπάλας μπροστά, σωστή κυκλοφορία και βέβαια κλέβει τις εντυπώσεις αυτή τη στιγμή, φιγουράροντας στην κορυφή. Η πρώτη επίσκεψη σε έδρα μεγάλου, έρχεται αυτή την αγωνιστική, αλλά η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ σίγουρα παρουσιάζει ένα πολύ παραγωγικό τρόπο παιχνιδιού.

Ο ΠΑΣ που είχε πρόγραμμα φωτιά στο ξεκίνημα, μετά τα δύο ματς που κέρδισε σε Τούμπα και Ζωσιμάδες με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ αντίστοιχα, έμεινε όρθιος και στη Νεάπολη. Είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, αλλά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ, αποτελεί ένα μεγάλο παράσημο για το συγκρότημα του Ηρακλή Μεταξά. Φυσικά η απώλεια του Πέδρο Κόντε θα είναι σημαντική, αλλά η συνολική εικόνα λειτουργίας, ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι και μάλιστα σε μια απαιτητική εκκίνηση, αποτελεί την ασφάλεια που χρειάζεται η ομάδα των Ιωαννίνων. Πολύ καλή εντύπωση σε αυτό το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, μου έχει προξενήσει και ο Ιωνικός, που ακόμα και στο ματς με την ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο κομμάτι του ματς, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Από την άλλη δύο θα έλεγα ότι είναι οι μεγάλες απογοητεύσεις για φέτος, μέχρι στιγμής. Η μία αφορά τον Παναθηναϊκό που στην εκκίνηση έκανε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, που σε έψηνε πως μπορεί φέτος να μπει ανάμεσα στους διεκδικητές. Ωστόσο τα δύο επόμενα παιχνίδια, ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι είχαν πολλά προβλήματα για τους «πράσινους», ειδικά στις εκκινήσεις των αγώνων που έμειναν πίσω στο σκορ. Δείγμα πως οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν πνευματικά ανέτοιμοι στα ματς. Τρομέρα απογοητευτική είναι και η εκκίνηση του Ατρόμητου, που κινήθηκε ζωηρά το καλοκαίρι, πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο Φάληρο, αλλά στη συνέχεια είχαν δύο κολλητές ήττες με αποτέλεσμα, η συνεργασία με τον Άνχελ Λόπεθ, να τελειώνει πρόωρα.

Μπερδεμένος πολύ στην εκκίνηση μοιάζει ο Άρης, που ανάσανε βαθιά με την επικράτηση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πλην όμως και εδώ υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να λυθούν, όπως η ομοιογένεια, η παραγωγή φάσεων που είναι αλήθεια, πως ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ήταν πολύ περιορισμένη και η παρουσία στην επίθεση, που δεν είναι τόσο γεμάτη, όσο θα περίμενε κανείς με δεδομένο το ρόστερ που έχουν οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ωστόσο πως οι Θεσσαλονικείς ίσως αγχώθηκαν και από το μείον έξι με το οποίο ξεκίνησαν, αλλά η επικράτηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, μπορεί ν’ αλλάξει την ψυχολογία στην ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Αναφερθήκαμε επιγραμματικά σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ενόψει του πρώτου μεγάλου ντέρμπι, αφήνουμε μια έξτρα ανάλυση, για την αυριανή στήλη, που θα περιλαμβάνει και το ματς της Τούμπας, αλλά και την δύσκολη αποστολή που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Τρίπολη, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*