Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Τζεντίλε: «Πάντα ονειρευόμουν να παίξω στον Παναθηναϊκό, θέλω πολύ να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Τζεντίλε: «Πάντα ονειρευόμουν να παίξω στον Παναθηναϊκό, θέλω πολύ να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αποτελεί από το απόγευμα της Δευτέρας παίκτη του Παναθηναϊκού Superfoods και ο ίδιος τόνισε ότι πάντα ήθελε να παίξει στους «πράσινους».

«Είναι μοναδική αυτή η εξέλιξη για την καριέρα μου. Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Από την αρχή που κατάλαβα ότι υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό ενθουσιάστηκα», δήλωσε στην «Πράσινη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πατέρας του, που έχει αγωνιστεί στο «τριφύλλι», δεν του ζήτησε να πάρει αυτή την απόφαση και ότι ανήκει καθαρά στον ίδιο.

Επίσης, μίλησε για το ντεμπούτο του που θα είναι κόντρα στον Ολυμπιακό. «Θέλω πολύ να τον κερδίσουμε. Για να αρχίσουμε να αλλάζουμε την ιστορία των τελευταίων δύο ετών όπου ο αντίπαλός μας είναι λίγο πιο μπροστά από εμάς», επεσήμανε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι μοναδική αυτή η εξέλιξη για την καριέρα μου. Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Από την αρχή που κατάλαβα ότι υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό ενθουσιάστηκα. Είναι η ομάδα που πάντα ήθελα να παίξω και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Όπως και ο Παναθηναϊκός έτσι και εγώ θέλω μόνο να κερδίζω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-τη δυσκολία που υπάρχει για προσαρμογή μεσούσης της σεζόν: «Ξέρω ότι έρχομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι αποφασισμένος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Αυτό που πρέπει να κάνω αρχικά είναι να βρω ρυθμό, να δέσω με τους συμπαίκτες μου και εν συνεχεία να βρω και εγώ τον ρόλο μου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάρουμε τα τρόπαια που θέλουμε».

-το αν έπαιξε ρόλο ο πατέρας του που έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό:«Το να έρθω στον Παναθηναϊκό είναι αποκλειστικά δική μου απόφαση. Δεν μου το ζήτησε ο πατέρας μου. Εννοείται ότι… τρελάθηκε από τη χαρά του όταν έμαθε ότι συμφωνήσαμε με την ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Εγώ ήθελα να έρθω. Έχω μαγικές αναμνήσεις από την Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την καριέρα μου».

-τον ενθουσιασμό του κόσμου: «Δεν σου κρύβω ότι αυτό που γίνεται με τον κόσμο του Παναθηναϊκού τις τελευταίες ημέρες δεν το έχω ξαναζήσει. Είναι απίστευτο. Καλά-καλά δεν έχω έρθει στην Ελλάδα και μου έχει στείλει πάρα, πάρα πολλά μηνύματα. Όπως η ομάδα, έτσι και ο κόσμος έχει πάρα πολλές φιλοδοξίες. Είναι τιμή μου που θα παίξω στο ΟΑΚΑ μπροστά σε αυτό το κοινό. Από τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν καθόμουνα με την οικογένειά μου και βλέπαμε τον κόσμο της ομάδας στο ίντερνετ».

-το γεγονός ότι θα ντεμπουτάρει κόντρα στον Ολυμπιακό: «Η κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη. Για εμένα τα φέρνει έτσι η μοίρα που το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι θα είναι στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι έχουμε μέσα στον Ιανουάριο έχουμε να παίξουμε τρεις φορές σε ΟΑΚΑ και Πειραιά. Θέλω πολύ να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Για να αρχίσουμε να αλλάζουμε την ιστορία των τελευταίων δύο ετών όπου ο αντίπαλός μας είναι λίγο πιο μπροστά από εμάς».

-τον Τσάβι Πασκουάλ: «Είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ μαζί του και στο παρελθόν όταν εκείνος ήταν στην Μπαρτσελόνα. Ήταν κάτι που θέλαμε και οι δύο, όμως δεν μπορούσα να φύγω από την Αρμάνι. Όμως ξέραμε και οι δύο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν. Και έγινε στον Παναθηναϊκό».

-τα όσα γνωρίζει για τη νέα του ομάδα: «Έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει πάρα πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Ελπίζω να τα καταφέρω να βοηθήσω και εγώ να φθάσουμε και πάλι στο υψηλότατο σημείο της Ευρώπης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*