Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Τελικά είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς κι η Μπάγερν Μονάχου!

Τελικά είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς κι η Μπάγερν Μονάχου!

· Με την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος στην ιστορία του ο Ολυμπιακός εκτός όλων των άλλων συνεχίζει ένα απίστευτο ρεκόρ όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά και παγκοσμίως!

· Αφήνοντας πίσω του 26 πρωταθλήματα (!) τον δεύτερο στη σχετική λίστα του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Παναθηναϊκό (20 τίτλους πρωταθλητή), είναι ο δεύτερος σύλλογος ανά την υφήλιο με τέτοιο ρεκόρ!

· Με την Μπάγερν Μονάχου να τον ακολουθεί, έχοντας 30 πρωταθλήματα στη Γερμανία κι αφήνοντας πίσω της κατά 22 (!) την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που είναι δεύτερη στη σχετική κατάταξη με μόλις οκτώ! Μάλιστα, λογικά η Μπάγερν θα το πάρει και φέτος, θα φτάσει τα 31 και θα κάνει τη διαφορά στα 23, έναντι 26 του Ολυμπιακού!

· Τον Ολυμπιακό Πειραιώς και την Μπάγερν Μονάχου ακολουθούν αρκετά πίσω η Γιουβέντους κι η Άντερλεχτ.

Η (4η) Γιουβέντους στην Ιταλία έχει 36 πρωταθλήματα και αν το πάρει φέτος, που έτσι φαίνεται ότι θα γίνει, η Ίντερ, τότε θα είναι η ομάδα από το Μιλάνο δεύτερη με 19, άρα 17 πίσω της!

Η δε (5η) Άντερλεχτ στο Βέλγιο έχει 34 πρωταθλήματα, 18 παραπάνω από την φετινή πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ, που έχει κατακτήσει 16 τρόπαια!

· Ακόμη πιο πίσω, στην πέμπτη θέση της άτυπης κατάταξης η Ρόζενμποργκ, με 26 πρωταθλήματα στη Νορβηγία κι ένα +17 από τη δεύτερη Φρέντρικσαν, που έχει εννιά! Έκτη είναι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που στην Κροατία έχει 21 πρωταθλήματα, 15 παραπάνω από τη Χάιντουκ Σπλιτ (έξι).

· Και την πρώτη δεκάδα παγκοσμίως συμπληρώνουν η Κόλο Κόλο στη Χιλή, που έχει 32, 14 παραπάνω από τη δεύτερη, η Βολιβάρ στη Βολιβία που έχει 29, επίσης 14 παραπάνω από τη δεύτερη και η Τυφλίδα στη Γεωργία με 18, τέσσερα παραπάνω από τη δεύτερη.

· Ποια είναι η πρώτη σε αυτή την ανεπίσημη κατάταξη; Η Λίνφιλντ της Βόρειας Ιρλανδίας! Έχει 54 πρωταθλήματα, 31 παραπάνω από τη δεύτερη Γκλέντοραν που έχει 23!

· Ποιος ξέρει, έτσι όπως πάει ο Oλυμπιακός ίσως δεν είναι και πολύ μακριά από το να ξεπεράσει και τη Λίνφιλντ, παρότι στη Βόρεια Ιρλανδία γίνεται πρωτάθλημα από το 1891 κι όχι από το 1928 (37 χρόνια λιγότερα) όπως στην Ελλάδα!!!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*