Home / Μπάσκετ / NBA / Τα στιγμιότυπα από τα 5 δαχτυλίδια του Ντάνκαν (Vid & Pics)

Τα στιγμιότυπα από τα 5 δαχτυλίδια του Ντάνκαν (Vid & Pics)

Δείτε ένα αφιέρωμα στα πέντε πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Τιμ Ντάνκαν,με τους αγαπημένους του Σαν Αντόνιο Σπέρς.

 

Απολαύστε το!

 

 

Δύο χρόνια αφού μας συστήθηκε στα παρκέ του Nba,ο Τιμ Ντάνκαν και οι Σαν Αντόνιο Σπέρς κατακτούν το πρώτο τους πρωτάθλημα,στους τελικούς του 1999,κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς με 4-1 νίκες.Μάλιστα ο Ντάνκαν αναδείχθηκε και Mvp των τελικών.

 

 

 

 

Τέσσερα χρόνια μετά και την τριετή δυναστεία των Λος Άντζελες Λείκερς,Ντάνκαν και Σπέρς κατακτούν το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία τους,στους τελικούς του 2003,κόντρα στους Νιού Τζέρσι Νέτς του Τζέισον Κίντ με 4-2 νίκες.

Στην δεύτερη σειρά τελικών που παίζει,κερδίζει ξανά το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σειράς των τελικών,μετά απο αυτό που κατέκτησε στην σειρά των τελικών του 1999.

 

 

 

 

 

Δύο χρόνια μετά το δεύτερο πρωτάθλημα,ο Τιμ Ντάνκαν παίζει σε μια απίστευτη σειρά τελικών,κόντρα στους πρωταθλητές του 2004 Ντιτρόιτ Πίστονς.

Η σειρά των τελικών μεταξύ Πίστονς και Σπέρς,κρίνεται στα εφτά ματς,με τον Ντάνκαν να βγαίνει για τρίτη φορά στην καριέρα του Mvp των τελικών.

 

 

 

 

 

Το 2007 κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς του άπειρου και άτιτλου τότε Λεμπρόν Τζέιμς,ο Τιμ Ντάνκαν και οι Σαν Αντόνιο Σπέρς κατακτούν το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, επικρατώντας των ”ιπποτών” με 4-0 νίκες.Mvp των τελικών ήταν ο Τόνι Πάρκερ.

 

 

 

 

 

 

Ύστερα από τους τελικούς του 2013 ,που κρίθηκε στα εφτά ματς και ανέδειξε πρωταθλητές τους Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν Τζέιμς,Σαν Αντόνιο Σπέρς και Μαϊάμι Χιτ,τέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αντίπαλοι στους τελικούς του Nba.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν σαφώς ανώτερη και κατέκτησε το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία της με 4-1 νίκες.

Ο Τίμ Ντάνκαν κατέκτησε το πέμπτο και τελευταίο του πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Επίσης ο μεγάλος Coach Πόποβιτς κατέκτησε και αυτός μαζί με τον Ντάνκαν το πέμπτο του πρωτάθλημα.

Mvp των τελικών ήταν ο Κουάι Λέοναρντ.

Οι λεγόμενοι ”Big 3”των Σπέρς,δηλαδή Τιμ Ντάνκαν-Τόνι Πάρκερ-Μάνου Τζινόμπιλι,κατέκτησαν το τέταρτο πρωτάθλημα στο οποίο βρίσκονται μαζί και οι τρείς στους Σπέρς

 

 

Βασίλης Μπατζής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*