Home / Μπάσκετ / NBA / Τα δύο ενδεχόμενα για τον τραυματισμό του Γιάννη

Τα δύο ενδεχόμενα για τον τραυματισμό του Γιάννη

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν στους Μιλγουόκι Μπακς -και όχι μόνο- τα νεότερα σχετικά με την κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος στα μέσα της τρίτης περιόδου του τέταρτου τελικού της Ανατολής με τους Χοκς, σε μια διεκδίκηση ριμπάουντ, κατά την προσγείωσή του είδε το αριστερό του γόνατο να γυρίζει προς τα μέσα και έπεσε σφαδάζοντας στο παρκέ.

Ο Γιάννης, που επέστρεψε με την υπόλοιπη ομάδα στο Μιλγουόκι με το ιδιωτικό της αεροπλάνο, φαίνεται πως υπέστη υπερέκταση αριστερού γόνατος, το απόγευμα, ωστόσο, μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί ο ηγέτης των «ελαφιών», θα γίνει γνωστή η ζημιά.

Αν επιβεβαιωθεί το «καλό» σενάριο, για απλή υπερέκταση γονάτου, εκτιμάται πως ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2 με 4 εβδομάδες, ανάλογα την περίπτωση, αλλά με φυσικοθεραπείες ο χρόνος για την επιστροφή του μπορεί να μειωθεί. Είναι ένας τραυματισμός, ωστόσο, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ρήξη στον τένοντα, κάτι, φυσικά, πολύ πιο σοβαρό, που όλοι εύχονται να μην επιβεβαιωθεί, καθώς σε αυτή την περίπτωση η απουσία του θα είναι μεγάλη… Οι πληροφορίες του Bleacher Report και του Sports Illustrated, πάντως, κάνουν λόγο για ζημιά στον χιαστό του Γιάννη, όμως τίποτα δεν επιβεβαιώνεται ακόμα.

Η υπερέκταση γονάτου, να σημειώσουμε, είναι το φαινόμενο κατά το οποίο το γόνατο είναι πίσω από την ευθεία γραμμή που σχηματίζει το ισχίο-γόνατο-αστράγαλος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τεντώνουν υπερβολικά οι σύνδεσμοι του γονάτου και με το πέρασμα του χρόνου ίσως δημιουργεί κάποια αλλοίωση στους συνδέσμους, μηνίσκους ακόμη και στα οστά.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*