Home / Stories / Ταρίκ Μπλακ: Η σχέση του νέου παίκτη του Ολυμπιακού με τον Κόμπι Μπράιαντ

Ταρίκ Μπλακ: Η σχέση του νέου παίκτη του Ολυμπιακού με τον Κόμπι Μπράιαντ

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Ταρίκ Μπλακ, είχε την ευλογία να είναι συμπαίκτης του Κόμπι Μπράιαντ στα δύο τελευταία χρόνια της καριέρας του. Μάλιστα, ο Αμερικανός σέντερ είχε συναντήσει, από σύμπτωση, τον θρύλο των Λέικερς μία εβδομάδα πριν το δυστύχημα που στοίχισε στη ζωή στον ίδιο και στην κόρη του.

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα στη Μακάμπι επέστρεψα στις ΗΠΑ και περίπου μια εβδομάδα πριν γίνει το δυστύχημα τον συνάντησα για πρώτη φορά αφότου σταμάτησε το μπάσκετ. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για όσα σήμαινε για μένα και τη ζωή μου κι εκείνος μου έλεγε συνέχεια ‘Είμαι περήφανος για σένα’. Η είδηση του θανάτου του με συγκλόνισε», είχε δηλώσει ο Μπλακ.

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως στην αρχή δεν συμπαθούσε τον Black Mamba. «Είναι δύσκολο να το παραδεχτώ, αλλά μεγαλώνοντας δεν μου άρεσε ο Κόμπι. Μου έμοιαζα αλαζόνας. Όμως κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη μου και αυτό δείχνει πόσο σπουδαίος άνδρας ήταν. Τώρα τον αγαπάω και εκτιμώ πολύ ό,τι έχει κάνει για μένα. Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης, ένα ποίημα σε κίνηση», είχε αναφέρει.

Ταρίκ Μπλακ: Η σχέση του με τον Κόμπι Μπράιαντ

Πέρα από τη βοήθειά του στην καριέρα του, ο Κόμπι βοηθούσε τον Μπλακ και σε καθημερινά πράγματα. «Θυμάμαι μια φορά σε μια πτήση αρχίσαμε να συζητάμε για τα πάντα. Για τη ζωή μας, την οικογένειά μας, τα οικονομικά μας… Με είχε ρωτήσει τι κάνω με τα χρήματα που κερδίζω και μου έδωσε συμβουλές πώς να αξιοποιώ τα λεφτά μου από το μπάσκετ και πώς να διαχειρίζομαι τα οικονομικά μου. Μου σύστησε ακόμη και κάποια βιβλία να διαβάζω», είχε πει ο Μπλακ, που εκτίμησε το γεγονός ότι ο θρύλος των Λέικερς δεν ήθελε να δει έναν ακόμη παίκτη να χάνει την περιουσία του από κακές επιλογές.

Ο Ταρίκ Μπλακ είχε την τύχη να είναι παρών στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Κόμπι Μπράιαντ, στις 14 Απριλίου του 2016, όταν στη νίκη με 101-96 επί των Τζαζ ο εκλιπών είχε προσφέρει μια μοναδική παράσταση με 60 πόντους. Ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού είχε παίξει για 18 λεπτά σε εκείνο το ματς. «Ήταν εκείνος μόνος του στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν έχω νιώσει ποτέ βιώσει ή παρακολουθήσει μια τέτοια αθλητική στιγμή στη ζωή μου. Ο Κόμπι έφυγε από το μπάσκετ με στυλ! Έτσι έπρεπε να αποχωρήσει ένας από τους πέντε κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Ακόμη και τώρα, όταν είμαι στα κάτω μου, βλέπω αυτό το παιχνίδι και συγκινούμαι», είχε πει.

Λίγες μέρες μετά την τραγική είδηση της συντριβής ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Κόμπι, ο Ταρίκ Μπλακ δεν είχε κρύψει τα συναισθήματά του. «Πολλοί θα πουν για την κληρονομιά σου. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το μεγαλείο σου ως αθλητή, αλλά ξέρω πως θα ήθελες όλοι να καταλάβαιναν ποιος είσαι σαν άνθρωπος. Σε ευχαριστώ που είδες κάτι σε μένα και μου έδωσες αυτοπεποίθηση. Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο και ενέργεια για να μου διδάξεις πράγματα. Σε ευχαριστώ που ήσουν ένα πρότυπο για μένα, μια ειλικρινής φιγούρα στη ζωή μου, παρότι δεν ήσουν υποχρεωμένος να κάνεις τίποτα από όλα αυτά. Κρατώ μέσα μου όλα όσα μου έμαθες, γιατί πλέον δεν θα έχω την ευκαιρία να ρουφήξω τη σοφία που αποκόμισες από τις επιτυχίες και τις δοκιμασίες σου. Είμαι ευλογημένος που είχαμε μια τέτοια σχέση και σε ευχαριστώ γι’ αυτό. Η καρδιά μου κλαίει, θρηνούμε την απώλεια ενός σπουδαίου συζύγου, πατέρα, φίλου», είχε γράψει στο Instagram.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*