Home / Άλλα Σπόρ / Τέλος εποχής για τη FINA: Αλλάζει όνομα και δομή

Τέλος εποχής για τη FINA: Αλλάζει όνομα και δομή

Μετά από 114 χρόνια, η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου αλλάζει όνομα και όχι μόνο.

Το έκτακτο συνέδριο που έγινε στη Μελβούρνη, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα που αρχίζει αύριο (13/12), επικύρωσε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής κι έτσι το ακρωνύμιο FINA αποτελεί πλέον παρελθόν και αντικαθίσταται από το World Aquatics, ακολουθώντας το πρότυπο της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, που πριν λίγα χρόνια μετονομάστηκε από IAAF σε World Athletics.

«Όλοι στην κοινότητά μας είναι περήφανοι για όσα πέτυχε η FINA στην ανάπτυξη των αθλημάτων μας. Κοιτάζοντας το μέλλον, η World Aquatics θα βρει για πρώτη φορά ενωμένους όλους τους αθλητές του υγρού στίβου κάτω από ένα brand. Η ταυτότητα του οργανισμού μας επικεντρώνεται πλέον στο κοινό όραμα: έναν κόσμο ενωμένο μέσω του νερού, για την υγεία, τη ζωή και τον αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Χουσαϊν Αλ-Μουσαλάμ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η αλλαγή ονομασίας ήταν επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας των αθλητών, «… αρκετοί από τους οποίους δεν γνώριζαν καν τι σημαίνουν τα γράμματα στο (σ.σ. αρκτικόλεξο) FINA».

Η οριστική αλλαγή ονομασίας και η καθιέρωση νέου logo, αποτελεί την κορύφωση μίας διαδικασίας 18 μηνών για την οργανωτική μεταμόρφωση της διεθνούς ομοσπονδίας υγρού στίβου, υπό την καθοδήγηση της ειδικής Επιτροπής Μεταρρύθμισης. Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών, είναι η καθιέρωση της ανεξάρτητης Επιτροπής Ακεραιότητας (Aquatics Integrity Unit), επίσης στα πρότυπα του στίβου, καθώς και η ενισχυμένη συμμετοχή των αθλητών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*