Home / Ομάδες / Σ-έξι Ολυμπιακός στους «8», πέρασαν ΑΕΚ, Αστέρας, Ηρακλής

Σ-έξι Ολυμπιακός στους «8», πέρασαν ΑΕΚ, Αστέρας, Ηρακλής

Aθήνα
Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ηρακλής είναι οι ομάδες που συνεχίζουν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου βρίσκεται από χθες ο Ατρόμητος.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εύκολο πολύ εύκολο απόγευμα, ενώ είχαν ήδη προκριθεί από τον πρώτο αγώνα και με πολλές αλλαγές, συνέτριψαν τα Χανιά με 6-0 και μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στην Κρήτη πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 10-1.

Η Ένωση, μετά το 1-0 στη Λιβαδειά, επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0 και πέρασε εύκολα στην οκτάδα, όπως και ο Αστέρας που νίκησε με 3-0 τη Λάρισα, όπως και στο πρώτο ματς στην Θεσσαλία.

Εύκολα και ο Ηρακλής που νίκησε ξανά με το ίδιο σκορ, 1-0 τη Βέροια.

Ολυμπιακός – Χανιά 6-0
Με… συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς μετά τη νίκη του εκτός έδρας με 4-1, νίκησε τα Χανιά 6-0 και στον δεύτερο αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τη Γ’ φάση της διοργάνωσης. Οι Ζντιέλαρ (4′), Κασάμι (12′, 45′), Σεμπά (36′), Πουλίδο (73′) και Φουστέρ (90’) τα γκολ των νικητών.

Παρά τους πολλούς αναπληρωματικούς που παρέταξε ο Μάρκο Σίλβα, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής και ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο είχε ήδη σημειώσει όσα γκολ πέτυχε στα Χανιά. Μόλις στο 4′ ο Ζντιέλαρ με πλασέ άνοιξε το σκορ, στο 12′ και σε σέντρα του Σεμπά, ο Κασάμι με μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-0, ενώ πριν το τρίτο γκολ μεσολάβησε ένα δοκάρι των φιλοξενούμενων στο 14′ με σουτ του Μπριλάκη, αλλά και ένα χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων στο 20′, όταν ο Μπριλάκης έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Πουλίδο. Το εκτέλεσε ο Φουστέρ και απέκρουσε ο Πρίφτης.

Στο 36′ ο Πουλίδο έφυγε μόνος του μπροστά και γύρισε στον αμαρκάριστο Σεμπά που έκανε το 3-0 και στο 45′ ο Κασάμι, μετά από φάση διαρκείας, έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 4-0.

Μονόλογος του Ολυμπιακού ήταν και το β’ ημίχρονο και πολλές οι χαμένες ευκαιρίες. Τελικά, στο 73′ και σε συνεργασία Ερνάνι και Πουλίδο, ο δεύτερος έκανε το 5-0, αλλά ο πρώτος λίγο αργότερα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Ακριβώς στο 90′ ο Φουστέρ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κασάμι – Μπριλάκης, Λίμα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί (46′ Σάλιακας), Μποτία, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Κασάμι (46′ Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι, Σεμπά, Πουλίδο.

ΧΑΝΙΑ (Λυρώνης): Πρίφτης, Παγώνης (46′ Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης (46′ Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Μ. Νύκταρης (72′ Σάντερσον).

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2-0
Με δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς είχε νικήσει (1-0) και στο πρώτο ματς. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον στο 42΄ και ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 85΄ πέτυχαν τα γκολ για την Ενωση.

Ενα καλό πεντάλεπτο στο τέλος του α΄ ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να ανοίξει η ΑΕΚ το σκορ. Μέχρι τότε η εμφάνισή της ήταν τραγική, χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας, εντελώς ακίνδυνη επιθετικά. Στο 40΄ ο Μπουονανότε σούταρε και ο Τσιντώτας μπλόκαρε, στο 42΄ από εξαιρετική ενέργεια του Πλατέλλα και πάλι ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έσωσε σε δεύτερο χρόνο. Ομως, στο 43΄ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όταν ο Πλατέλλας εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζεμπούρ με κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γιόχανσον εκτέλεσε γρήγορα και έγραψε το 1-0.

Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το β΄ ημίχρονο με την ΑΕΚ να πατάει πλέον πολύ πιο γερά στα πόδια της και να χάνει μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση, σε κεφαλιά του Γιόχανσον στο 53΄. Η μεσαία γραμμή δούλευε εξαιρετικά, ενώ οι Κολοβέτσιος-Λαμπρόπουλος συνεργάστηκαν υποδειγματικά στο κέντρο της άμυνας κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ενωση να μην δεχθεί την παραμικρή πίεση, στο διάστημα που (υποτίθεται ότι) ο Λεβαδειακός θα έδινε τα πάντα για την ανατροπή.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε πιο εύκολα απ΄οτι περίμενε. Η ήττα στο πρωτάθλημα αποτέλεσε «μπούσουλα» για τον Πογέτ, που κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο τον Μάντζιο και στους δύο αγώνες. Παράλληλα, ξεχωριστή αναφορά αξίζει στους δύο παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα στη δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ. Ο Μπακάκης ήταν ξανά (όπως και στη Λειβαδιά) σε… άγρια κατάσταση, ένας μοντέρνος φούλμπακ, πιθανότατα ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής στη θέση του.

Από δική του εκπληκτική κούρσα, προήλθε το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε αριστοτεχνικά ο Ντιέγκο Μπουονανότε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 85΄. Σίγουρα ο Μπακάκης δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, όπως και ο Βαγγέλης Πλατέλλας που «αναστάτωσε» την άμυνα με την ταχύτητα και την ικανότητά του στις διεισδύσεις.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70′ Σοϊλέδης), Κορδέρο (27′ λ.τ. Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (76′ Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζιμπούρ.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77′ Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81′ Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54′ Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 3-0
Νίκη… γοήτρου ήθελε ο Αστέρας Τρίπολης στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας για την φάση των 16 με αντίπαλο τη Λάρισα. Η υπόθεση πρόκριση, άλλωστε, είχε κριθεί στον πρώτο αγώνα, όπου οι Αρκάδες είχαν επιβληθεί με 3-0.

Ο Στάικος Βεργέτης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αρκετούς νέους παίκτες και φυσικά τον Στανισάβλιεβιτς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα χρειάστηκε, μόλις 13’ για να πετύχει το πρώτο του τέρμα. Με αριστερό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Στο 28’ ο Χαμντανί έκανε το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, σε ένα ματς, όπου δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό.

Το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο δεύτερο μέρος ήταν το ίδιο μέτριο με το πρώτο. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να περιμένουν τη λήξη του αγώνα. Στο 56’ το σουτ, έξω από την περιοχή, του Παπαδόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 68’ Ο Καβουσάκης νίκησε στην μονομαχία με τον Τσοκάνη. Στο 84’ Ο Θεοδωρόπουλος έκανε το ελεύθερο, ο Μάσα έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 3-0. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι κι ο Αστέρας πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)

Σκόρερ: 13’ Στανισάβλεβιτς, 28’ Χαμντανί, 84’ Μάσα

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78’ Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57’ Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (69’ Γκρόσιο).

Λάρισα (Ράικο Ντόστανιτς): Kαβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61’ Χοτζάλι), Κρητικός, Μαρουκάκης (78’ Κάπος), Μπουντόπουλος (Χάμος), Ροβίθης.

Ηρακλής – Βέροια 1-0
Ο Ηρακλής με το 0-1 του πρώτου αγώνα, ήταν φυσικό να έχει δύο στόχους στο σημερινό παιχνίδι, καθώς αν κρατούσε το μηδέν παθητικό θα έπαιρνε αυτομάτως την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, λοιπόν ξεκίνησαν το παιχνίδι πιο συντηρητικά κι έδωσαν χώρο στη Βέροια. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ο Ηρακλής ήταν αυτός που δημιουργούσε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις κι αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση. Στο 24’ ο Ρομάνο δεν έβαλε καλά το πόδι του και από τα δύο μέτρα δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ένα λεπτό αργότερα ο Λόπεζ σταμάτησε τον Βέλλιο σε τετ α τετ. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε όχι και στον Ρομάνο στο 37’. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Βέροια είχε την ανούσια υπεροχή, αλλά ο Ηρακλής τις ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια συνέχιζε να πιέζει και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργιάδη. Στο 60’ ο έμπειρος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, αλλά το σουτ που έπιασε στο τετ α τετ με τον Χουάντερσον η μπάλα δεν βγήκε ούτε… άουτ! Στο 72’ ο Ηρακλής στην αντεπίθεση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Βέλλιος με ωραία προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Στο 90’ ο Ηρακλής έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ύστερα από κόντρα, το σουτ του Μπουκουβάλα σταμάτησε στο δοκάρι, το ριμπάουν πήρε ο Βέλλιος, ο οποίος ανενόχλητος, σε κενή εστία και χωρίς πίεση έστειλε τη μπάλα… άουτ! Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και οι παίκτες του Παπαδόπουλου πανηγύρισαν την πρόκριση.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: 72’ Βέλλιος

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (76’ Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60’ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88’ Πορτουλίδης).

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76’ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφκσι (72’ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης και Αμπντούν (79’ Μελικιώτης).

Αναλυτικό πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ
Ατρόμητος – Πλατανιάς (0-0) 2-1

ΤΕΤΑΡΤΗ
Ηρακλής – Βέροια (1-0) 1-0
ΑΕΚ – Λεβαδειακός (1-0) 2-0
Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα (3-0) 3-0
Ολυμπιακός – Χανιά (4-1) 6-0

ΠΕΜΠΤΗ
15:00 Πανιώνιος – Εργοτέλης (1-0)
17:15 ΠΑΟΚ – ΑΕΛ Καλλονής (1-2)
19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (2-1)

* Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*