Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Σύνθημα ανάκαμψης ο Σφαιρόπουλος, κρατάει το πνεύμα ο Πεδουλάκης

Σύνθημα ανάκαμψης ο Σφαιρόπουλος, κρατάει το πνεύμα ο Πεδουλάκης

Οι δηλώσεις των προπονητών

Αθήνα
Στο κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στάθηκε μετά την ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα έστειλε σύνθημα ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στην συγκέντρωση και στην ομαδικότητα της ομάδας του που είχε 29 ασίστ!

Οι δηλώσεις του Σφαιρόπουλου:

«Θα ήθελα να συλλυπηθώ τον Γιώργο Πρίντεζη για την απώλεια που είχε. Ο Γιώργος έδειξε μεγαλείο ψυχής θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της ομάδας και συνεχίζοντας όλη την προετοιμασία κανονικά από το πρωί», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως μπήκαμε πολύ νωθρά, ενώ ο Παναθηναϊκός πολύ αποφασιστικά. Δεν είχαμε καλό ρυθμό. Σημείωσαν εύκολα καλάθια, πήραν μια διαφορά που έφτασε ως τους 12 πόντους και σε εκείνο το διάστημα η άμυνά μας δεν λειτουργούσε καθόλου, ενώ επιθετικά, αγχθήκαμε, δεν διαβάσαμε το παιχνίδι και ήμασταν άστοχοι.

Ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό και τελείωσε το ημίχρονο με 47 πόντους. Στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε, περάσαμε μπροστά, φτάσαμε στο 62-58, δεχτήκαμε μόλις 14 πόντους στην τρίτη περίοδο και βγάλαμε άμυνες κι αιφνιδιασμούς.

Στο φινάλε χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και ο Παναθηναϊκός ευστόχησε στα δικά του. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι μια σειρά αγώνων, σίγουρα έχουμε πιο δύσκολο έργο τώρα, αλλά θέλουμε να ανακάμψουμε. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που μας κόστισαν την ήττα».

Οι δηλώσεις του Πεδουλάκη:

«Εγινε ένα πολύ δυνατό κι ενδιαφέρον παιχνίδι. Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένα και δυνατά. Προηγηθήκαμε, βάλαμε προβλήματα με την άμυνά μας και βρήκαμε ρυθμό. Στο ροτέισον είχαμε κάποια προβλήματα. Οι 29 ασίστ είναι εξαιρετικές. Προσπαθήσαμε να βάλουμε παιδιά που έχουν εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια. Ο Βασίλης (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος) στάθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Εγινε απλά το 1-0. Τώρα πάμε στο γήπεδο μας για το δεύτερο. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, τον σεβόμαστε, είναι μία πάρα πολύ ομάδα».

Για όσους υποστήριζαν πως το υψηλό σκορ δεν βολεύει τον Παναθηναϊκό: Αυτός είναι ένας μύθος. Η προηγούμενη ομάδα που είχε τρίτο γκανρτ τον Βασίλη Ξανθόπουλο είχε δημιουργήσει αυτόν μύθο . Εχουμε πολλά γκαρντ για να ανοίξουμε το παιχνίδι. Οι ψηλοί μς , όμως, δεν είναι αρκετοί και προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε με κάποια τρικ.

Για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής των Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα: Το μπάσκετ έχει πάει πολύ στην αθλητικότητα. Τα παιδιά που έχουν προβλήματα με τα πόδια, παίζουν λιγότερο γιατί χάνουν τον ρυθμό τους. Ο Φελντέιν και ο Καλάθης ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Ο Ουίλιαμς είναι μόλις δύο μήνες στην Ευρώπη. Χρειάζεται να προσαρμοστεί σε αυτά τα ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Σήμερα μας πήγε έτσι το παιχνίδι. Εχουμε πάρα πολλά γκαρντ και σε κάποιο άλλο ματς ίσως δεν παίξει πολύ κάποιος άλλος».

Για τις 29 ασίστ της ομάδας του: Ο Παναθηναϊκός τους προηγούμενες μήνες έπαιζε ένα μπάσκετ που η μπάλα ήταν κολλημένη στο έδαφος. Αυτό το βγάζει στο γήπεδο. Χρειάζονται παιδιά που να μπορούν να βοηθήσουν στις περιστροφές. Ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης έκαναν καταπληκτική δουλειά. Η πάσα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στο μπάσκετ. Κρατάω το πνεύμα, όμως. Τώρα λάθη σε κάποιο άλλο παιχνίδι θα γίνουν».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός φάνηκε περισσότερο έτοιμος ψυχολογικά: «Δεν συμβαίνει αυτό. Αν παρατηρήσετε το ρόστερ, θα δείτε πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Υπάρχουν παιδιά σε εμάς που δεν έχουν παίξει σε τέτοια παιχνίδια. Αλλο η κανονική περίοδος και άλλο οι τελικοί. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα στο πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*