Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ηρακλής / Συνάντηση Σκίμπε-Παπαδόπουλου με επίκεντρο την Εθνική ομάδα

Συνάντηση Σκίμπε-Παπαδόπουλου με επίκεντρο την Εθνική ομάδα

Aθήνα
Εγινε το πρωί της Πέμπτης η προκαθορισμένη συνάντηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Μίκαελ Σκίμπε με τον προπονητή του Ηρακλή Νίκο Παπαδόπουλο, μετά και την παρουσία του Γερμανού Ομοσπονδιακού προπονητή στο Καυτανζόγλειο στάδιο για τον αγώνα Ηρακλή- Βέροιας (1-0).

Αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα των «κυανόλευκων» αναφέρονται τα εξής: «Ο Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Μίκαελ Σκίμπε, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις του Ηρακλή, στη Μίκρα, και είχε συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας μας, Νίκο Παπαδόπουλο, όπου συζήτησαν για πολλά και σοβαρά θέματα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα έχει με όλους τους προπονητές των ομάδων της Superleague. Ο Γερμανός τεχνικός, αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό και στον Απόστολο Βέλλιο, ενώ μίλησε παράλληλα και για τους στόχους που έχει θέσει για την Εθνική μας Ομάδα. Αξίζει να τονισθεί, ότι τον Εκλέκτορα του Εθνικού Συγκροτήματος συνόδευαν ο άμεσος συνεργάτης του, Ηρακλής Μεταξάς, όπως επίσης και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής (και πρώην τερματοφύλακας του Ηρακλή) Φάνης Κατεργιαννάκης».

Σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ο κ. Σκίμπε είπε μεταξύ άλλων: «Είναι και για μένα μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ, κοντά σας. Ειλικρινά, μένω εντυπωσιασμένος με τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Είναι πολύ όμορφες. Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος, που είχα την πρώτη επαφή με τον προπονητή του Ηρακλή, τον Νίκο Παπαδόπουλο. Εχω δουλέψει ως Ομοσπονδιακός Τεχνικός στο πλευρό του Ρούντι Φέλερ. Το ίδιο κάναμε και τότε, προσπαθήσαμε να έχουμε στενή επαφή με τους προπονητές. Και ήταν κάτι το πολύ θετικό. Άλλωστε, είναι για το συμφέρον όλων, η άμεση συνεργασία με τον προπονητή, για να μιλήσεις για τους παίκτες, για συστήματα και για κάποιες ιδέες που θα βοηθήσουν την Εθνική και τον Σύλλογο. Κάναμε την αρχή σήμερα με τον Ηρακλή, και θα το συνεχίσουμε αυτό και με τις άλλες ομάδες της Superleague.

-Η πρώτη συνάντηση με τον Νίκο Παπαδόπουλο; Τι συζητήσατε; Ποιές οι πρώτες σας εντυπώσεις;

Πράγματι, ήταν μία πολύ ωραία συζήτηση, πολύ ανοιχτή. Μην ξεχνάτε ότι με τον κόουτς Παπαδόπουλο, είμαστε πάνω απ’ όλα συνάδελφοι. Και πρώτιστο μέλημά μας, είναι να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο, την Εθνική μας, τους συλλόγους, σαν Ομοσπονδία και να υπάρχει πάντα πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, δεν κατάφερε μόνο να ανεβεί άνετα με τον Ηρακλή στην κορυφαία κατηγορία, αλλά και να έχει έναν σταθερό ρόλο μέσα στη Superleague. Έχω δει 2 συνεχόμενες φορές τον Ηρακλή, μία στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, και μία χθες με τη Βέροια για το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, ομολογουμένως, ο Ηρακλής δε στάθηκε καλά, δεν έβγαλε ευκαιρίες, όμως στη χθεσινή αναμέτρηση τα κατάφερε πολύ καλά, πίεσε σωστά, έκανε ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα και δικαίως έφτασε στη νίκη και την πρόκριση».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε και για τον Απόστολο Βέλλιο και είπε συγκεκριμένα: “Είναι πολύ ευχάριστο πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον παίκτη να παίζει καλά και να σκοράρει, αλλά και για όλους εμάς, που βλέπουμε τις επιλογές για την Εθνική να αυξάνονται. Πέραν του Βέλλιου όμως, στον Ηρακλή αγωνίζονται πολλοί Έλληνες παίκτες, κάτι που είναι σημαντικό για μία ομάδα και να ξέρετε, ότι δεν ήρθαμε μόνο για τον Βέλλιο. Και όταν θα έρθει η στιγμή να καλέσουμε τους παίκτες για την επόμενη φάση, θα έχω την επαφή με τον προπονητή, θα μιλήσουμε και θα κρίνουμε ποιός πρέπει να κληθεί. Τώρα, δε μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ποιος ποδοσφαιριστής θα κληθεί και ποιος όχι. Φυσικά και είδα πολλούς παίκτες, διότι και η Βέροια έχει Έλληνες παίκτες. Αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί. Είδα 2 ομάδες που διαθέτουν αξιόλογους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και για τον Απόστολο, είμαι πεπεισμένος ότι την ευκαιρία που είχε στο τέλος του αγώνα, που είναι από τις φάσεις που θεωρούμε ότι δεν χάνεται, ότι την επόμενη φορά θα βάλει το γκολ και δεν θα ξαναχάσει τέτοια φάση»!

Τέλος για τους στόχους της εθνικής ομάδας είπε: «Ο βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι κάτι που το λέω συνέχεια. Γι’ αυτό πρέπει στα παιχνίδια που θα δώσουμε, στα δοκιμαστικά τεστ, να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι για την πρεμιέρα των αγώνων, κόντρα στην Κύπρο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*