Home / Άλλα Σπόρ / Συγκλονίζει η Άννα Κορακάκη: «Οταν βρίσκομαι στη Δράμα, γυρίζω συνεχώς και κοιτάζω πίσω μου»

Συγκλονίζει η Άννα Κορακάκη: «Οταν βρίσκομαι στη Δράμα, γυρίζω συνεχώς και κοιτάζω πίσω μου»

Χρυσή ολυμπιονίκης, παγκόσμια ρεκόρ, μετάλλια από διεθνείς διοργανώσεις, πρότυπο και πάντα χαμογελαστή. Είναι η Αννα Κορακάκη, η αθλήτρια-είδωλο για χιλιάδες κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Οταν όμως σβήνουν τα φώτα αρχίζουν οι εφιάλτες. Εφιάλτες που προκάλεσε ένας «στόκερ» (αυτός που παρακολουθεί σε εμμονικό βαθμό τη ζωή ενός άλλου). Και μπορεί αυτός να καταδικάστηκε, αλλά σε λίγους μήνες θα είναι ξανά ελεύθερος.

Μοναδική διέξοδος για την Αννα η σκοποβολή. Μόνο μπροστά από τον στόχο νιώθει ήρεμη. Και αυτό αφού, όπως λέει στην «Κ», διπλοκλειδώσει την πόρτα του σκοπευτηρίου.

Πριν από, περίπου, δύο μήνες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας καταδίκασε σε κάθειρξη πέντε ετών έναν 34χρονο πυγμάχο από τη Γεωργία που για πέντε χρόνια είχε γίνει «σκιά» της πρωταθλήτριας και έφτασε μέχρι το σημείο να κάψει το αυτοκίνητο του συντρόφου της.

Η Αννα Κορακάκη πριν από λίγες ημέρες κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. Η χαρά της κρατάει όμως μέχρι να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Εκεί αρχίζουν οι εφιάλτες. Το τραυματικό βίωμα δεν ξεπερνιέται. Μάλιστα, όπως δηλώνει για πρώτη φορά, τρέμει «τη στιγμή που θα βγει από τη φυλακή», καθώς ήδη έχει δεχθεί απειλητικό μήνυμα από φίλο του δράστη.

«Δεν έχω βρει ακόμη καμία ισορροπία», μας απαντάει όταν τη ρωτάμε αν ξεπέρασε αυτή την ιστορία. Οι λέξεις αρχίζουν να κυλάνε και μέσα από την αφήγησή της: «Μου έχει αφήσει πολλά τραύματα. Οταν βρίσκομαι στη Δράμα γυρίζω συνεχώς και κοιτάζω πίσω μου. Είναι τρομακτικό ένα μυαλό που είναι απρόβλεπτο και αυτό μου το έδειχναν οι πράξεις του. Τα τελευταία τρία χρόνια είχε… ξεφύγει. Με έναν φίλο του έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να μπουν στο διαμέρισμά μου. Πήγαινε στις δουλειές των δικών μου ανθρώπων και δημιουργούσε προβλήματα. Ερχόταν ακόμα και στο σκοπευτήριο.

Τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Εχω συνεχώς εφιάλτες. Δεν θέλω να κάνω τη γενναία. Απέκτησα φοβίες που δεν τις είχα. Τον τελευταίο χρόνο πηγαίνω και σε ψυχολόγο. Πρέπει να δουλέψω αρκετά και με τους εφιάλτες του ύπνου», μας λέει.

Η σκοποβολή αποτελεί για την Αννα τη μοναδική διέξοδο στους εφιάλτες της. «Οταν μπαίνω στη θυρίδα και βρίσκομαι μπροστά στον στόχο, εκεί ηρεμώ. Εκεί είναι το σπίτι μου και δεν μπορεί να με πειράξει κανένας. Ομως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχω κλειδώσει την πόρτα του σκοπευτηρίου», μας λέει και η σκέψη της ταξιδεύει στο αβέβαιο μέλλον: «Καταδικάστηκε για πέντε χρόνια, αλλά σε πέντε μήνες θα είναι έξω. Τι θα κάνω εγώ τότε; Ηδη ένας φίλος του μου έστειλε μήνυμα, τονίζοντάς μου ότι έκανα κακό στον φίλο του».

Η σκοποβολή όμως αποτελεί για την Αννα Κορακάκη και τη μεγάλη της οικογένεια, καθώς, όταν έγινε γνωστό αυτό που βιώνει, αθλητές απ’ όλο τον κόσμο στάθηκαν στο πλευρό της. «Μου συμπαραστάθηκαν όλοι, κάτι που με συγκίνησε πολύ. Συναθλήτρια από την Πολωνία μού πρότεινε να μου διαθέσει το σπίτι της».

«Μόνο η τύχη»

Οταν ολοκληρώθηκε η δίκη το θέμα έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό. Δεκάδες γυναίκες επικοινώνησαν μαζί της τόσο για να τη στηρίξουν όσο και για να ζητήσουν τη συμβουλή της. Οταν τη ρωτήσαμε τι έλεγε σε μια γυναίκα που αντιμετωπίζει μια ανάλογη ιστορία, η φωνή «έσπασε» και μας απάντησε: «Μόνο μια γυναίκα που το βιώνει μπορεί να καταλάβει. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όσο υποστηρικτικό κι αν είναι το περιβάλλον σου, όταν βρεθείς σε κίνδυνο δεν μπορεί να παρέμβει το περιβάλλον. Είσαι εσύ και ο κίνδυνος. Εκεί μόνο η τύχη μπορεί να σε βοηθήσει. Εύχομαι να έχει την τύχη μαζί της».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*