Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός / Στραματσόνι: «Το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Στραματσόνι: «Το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Αθήνα
Τη βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει το καλύτερο δυνατό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Αντρέα Στραματσόνι στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Nova.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» δεν παρέλειψε να μιλήσει με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Εστεμπάν Καμπιάσο, εξήρε τη δουλειά του Μάρκο Σίλβα στον αντίπαλο, ενώ όταν του ζητήθηκε να πει τη γνώμη του για την ομάδα του Ολυμπιακού προτίμησε να μη σχολιάσει.

Ο Ιταλός προπονητής γι΄ άλλη μια φορά επισήμανε ότι στις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του στους παίκτες, ενώ δεν έκρυψε ότι έχει εντυπωσιαστεί με το «… πάθος και την αγάπη γύρω από την ομάδα.»

Όπως έκανε και στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ απέφυγε τα «παχιά λόγια»: «Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις και να μιλάω χωρίς να ξέρω. Γνωρίζω πως δεν έχω πολύ χρόνο, γιατί δεν ήρθα στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να καταλάβω γρήγορα την ομάδα και το πρωτάθλημα, το οποίο σέβομαι. Θέλω χρόνο, αλλά ξέρω πως δεν έχω.»

Αναφερόμενος στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό υποστήριξε: «Όποιος νικήσει θα πάρει τρεις βαθμούς, όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι. Μόνο που το συγκεκριμένο δε μοιάζει με τα άλλα. Οι παίκτες μας το γνωρίζουν καλά αυτό. Νιώθω την πίεση που υπάρχει γι’ αυτό το ματς, αλλά δεν θέλω να ‘φορτώσω’ με αυτή τους ποδοσφαιριστές μας. Όλοι θέλουν το καλύτερο απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Είμαι βέβαιος πως θα κάνουμε το καλύτερο, με βάση όσα είδα από τους παίκτες μου σε αυτές τις δύο εβδομάδες που είμαστε μαζί».

Αν και απέφυγε να μιλήσει για τον Ολυμπιακό λέγοντας πως «… με ενδιαφέρει να μιλάω μόνο για την ομάδα μου», δεν έκανε το ίδιο όταν αναφέρθηκε στον Καμπιάσο, με τον οποίον είχαν συνεργαστεί στην Ίντερ: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης, ένας πρωταθλητής που πήρε τα πάντα στην καριέρα του παίζοντας στα καλύτερα πρωταθλήματα. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Όταν ήμουν στην Ίντερ εκείνος μου έδινε συμβουλές γιατί ήταν η πρώτη μου φορά σε μια μεγάλη ομάδα. Είμαστε φίλοι, αλλά το Σάββατο θα είμαστε αντίπαλοι».

Για το που κατά τη γνώμη του θα κριθεί το ντέρμπι είπε: «Αυτά τα ματς μπορεί να κριθούν από μία φάση. Χρειάζεται σιγουριά, αυτοπεποίθηση και προσήλωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν αφαιρεθείς για μια στιγμή, μπορείς να το χάσεις. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ντέρμπι».

Για το γεγονός ότι με το Μάρκο Σίλβα θα είναι οι νεότεροι προπονητές στην ιστορία των ντέρμπι των «αιωνίων», επισήμανε: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά βλέπω τη δουλειά του. Κάνει πολύ καλή δουλειά και τον συγχαίρω. Ελπίζω το Σάββατο, πάντως, να συναντήσει δυσκολίες».
Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*