Home / Αυτοκίνητο / WRC / Στο καλεντάρι του WRC το 2026 και το 2027 το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Στο καλεντάρι του WRC το 2026 και το 2027 το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Για δύο επιπλέον χρόνια θα βρίσκεται στο καλεντάρι του WRC το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Μάλιστα, αρχής γενομένης από το 2025, ο ιστορικός αγώνας θα επιστρέψει στην παλιά του χρονική τοποθέτηση και θα διεξάγεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Η συμφωνία επιστραγίστηκε με την υπογραφή συμβολαίου μεταξύ της Motorsport Greece και του WRC Promoter, για την ένταξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος το 2026 και το 2027.

Με σχεδόν δύο μήνες να απομένουν για το φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις (5-8 Σεπτεμβρίου), έχουν ήδη μπει οι βάσεις που εξασφαλίζουν το μέλλον του. Η σημαντικότερη επιβεβαίωση εν προκειμένω έρχεται με την επίσης διετή επέκταση της συμφωνίας με την ΕΚΟ, που, επεκτείνοντας την πρόσφατη τετραετή συνεργασία, θα παραμείνει έως και το 2027, Χορηγός Ονόματος και Μεγάλος Χορηγός του αγώνα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ της Motorsport Greece και του WRC Promoter τέθηκε και το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα. Επιθυμία των Ελλήνων διοργανωτών ήταν η επιστροφή του αγώνα στην παραδοσιακή του ημερομηνία, στις αρχές του καλοκαιριού, κάτι που συμφωνήθηκε, με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2025 να προγραμματίζεται πλέον για τα τέλη του επόμενου Ιουνίου!

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΚΟ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Στη σύγχρονη ιστορία του το Ράλι Ακρόπολις πέτυχε να μετασχηματιστεί σε έναν θεσμό με ισχυρά θεμέλια. Η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης αποτέλεσε εχέγγυο για συνεργασία του αγώνα με τον ιδιωτικό τομέα και σήμερα, πιο δυνατοί από ποτέ, μπορούμε να συζητάμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter για το μέλλον. Όλοι μαζί προχωράμε προς το καλύτερο του θεσμού. Κατά την τετραετία που προηγήθηκε, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εδραιώθηκε εκ νέου στον φυσικό του χώρο. Στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων Ράλλυ στον κόσμο. Το πέτυχε μέσω σωστά προετοιμασμένης προσέγγισης και συλλογικής προσπάθειας που συνεχίζεται σήμερα αλλά και επεκτείνεται για τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον αγώνα ένα ασφαλές πεδίο δημιουργικότητας. Θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω τη HELLENiQ ENERGY για τη διαρκή στήριξη στον αγώνα μέσω της ΕΚΟ. Συνεργασίες με ανάλογη πορεία στο χρόνο δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Κυρίως σημαίνει ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με την ίδια ενέργεια, με στόχο χρόνο με το χρόνο τη διοργάνωση ενός αγώνα που θα αποτελεί διαφήμιση της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Από την πλευρά της ΕΚΟ, την επέκταση της συνεργασίας με τον αγώνα σχολίασε o Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισης: «Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επέκταση της στήριξής μας ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας του EKO Ράλι Ακρόπολις μέχρι και το 2027. Η κίνησή μας να ενισχύσουμε τον ιστορικό αυτό θεσμό, αντανακλά και τη δέσμευση της ΕΚΟ να στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα. Είναι τιμή μας που καταφέραμε να αναβιώσουμε αυτήν τη μακροχρόνια παράδοση και να την τοποθετήσουμε ξανά στο κέντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την υποστήριξή του και την επέκταση της συνεργασίας με το WRC, που διασφαλίζει τη διεξαγωγή του EKO Ράλι Ακρόπολις μέχρι το 2027 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Με την εγγύηση της ΕΚΟ, την ισχυρή υποστήριξη της Πολιτείας, τη διαρκή δέσμευση των διοργανωτών και τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Στη σύγχρονη πορεία του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αναφέρθηκε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter. Ο Jona Siebel μεταξύ άλλων εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση λέγοντας: «Τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν δυνατό χωρίς τη μεγάλη υποστήριξη που έχουμε λάβει από την ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη μέρα. Γνωρίζουμε ότι το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα συνεχίσει να αποτελεί μοναδικό ακρογωνιαίο λίθο του Πρωταθλήματος».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*