Home / Άλλα Σπόρ / Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τοξοβολίας η Ποιμενίδου

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τοξοβολίας η Ποιμενίδου

Η τέταρτη Παραολυμπιονίκης του Τόκιο, Δωροθέα Ποιμενίδου, «έκλεισε» θέση για τον τελικό του Ολυμπιακού τόξου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τοξοβολίας ΑΜΕΑ της Ρώμης μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις και συγκλονιστικές μονομαχίες σε προημιτελικά, αλλά και ημιτελικά. Στον αγώνα της οκτάδας, νίκησε 6-5 τη Βρετανίδα Τέιλορ Χέιζελ, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη με 6-4 επί της Πολωνέζας Μιλένα Ολζέφσκα.

Το Σάββατο στις 17:25, η Ποιμενίδου (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Ιταλίδα Ελισαμπέτα Μίνιο, την οποία είχε κερδίσει στα προημιτελικά των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Ποιμενίδου στον προκριματικό γύρο ήταν τρίτη με επίδοση 599 (301 + 298).

«Η Δωροθέα πραγματοποίησε μια, πραγματικά, πολύ μεγάλη εμφάνιση, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, το υψηλό επίπεδο αθλήτριας που είναι. Η προετοιμασία της πήγε τέλεια με επιδόσεις που με έκαναν να πιστεύω στο μετάλλιο. Ένα χρόνο μετά την τέταρτη θέση που κατέλαβε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, έρχεται τώρα ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πραγματικά, είμαι πολύ περήφανος», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξανδρος Νασούλας, μετά την ολοκλήρωση του ημιτελικού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*