Home / Μπάσκετ / Euroleague / Στις 30/9 ξεκινά η Ευρωλίγκα, στα 7 εκατ. το μίνιμουμ μπάτζετ!

Στις 30/9 ξεκινά η Ευρωλίγκα, στα 7 εκατ. το μίνιμουμ μπάτζετ!

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στην Ευρωλίγκα, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (8/7) στη Βαρκελώνη, αποφασίστηκε αρχικά το πρώτο τζάμπολ της νέας αγωνιστικής περιόδου να γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, το Eurocup θα ξεκινήσει έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι το μίνιμουμ μπάτζετ που θα πρέπει να έχει μία ομάδα για να συμμετέχει στη διοργάνωση θα είναι ύψους 7 εκατ. ευρώ, από τα 5,4 εκατ. ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ, για τη σεζόν 2021/22 οι δαπάνες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 55% του μπάτζετ, ενώ από την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2022/23, θα πρέπει να μην ξεπερνούν το 50%.

Από ‘κει και πέρα, οι μέτοχοι ενέκριναν και κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς. Η χρήση του instant replay για την κατακύρωση ενός καλαθιού θα εξετάζεται στο επόμενο τάιμ άουτ ή στο τέλος της περιόδου, προκειμένου να αποφευχθούν οι διακοπές. Αυτό, όμως, δεν θα ισχύει στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ή της παράτασης.

Επίσης, στους κανονισμούς θα υπάρχει και μία… εισαγωγή από το ΝΒΑ. Σε κάθε παιχνίδι, οι προπονητές των ομάδων θα έχουν από ένα «challenge». Δηλαδή, τους δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσουν μία υπόδειξη των διαιτητών.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*