Home / Tennis / Στην κορυφή του Wimbledon η Μπάρτι!

Στην κορυφή του Wimbledon η Μπάρτι!

Στην κορυφή του… Λονδίνου και του Wimbledon ανέβηκε η Άσλεϊ Μπάρτι, επικρατώντας στον τελικό μετά από μία ώρα και 59 λεπτά 2-1 σετ της Καρολίνα Πλίσκοβα (6-3, 6-7, 6-3)!

Το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το συγκεκριμένο τουρνουά, φτάνοντας έτσι τα δύο τρόπαια σε Grand Slam μετά από εκείνο που είχε κερδίσει στο Roland Garros το 2019.

Η 25χρονη Αυστραλή ξεκίνησε με… σπασμένα τα φρένα στον τελικό, κερδίζοντας τους πρώτους 14 πόντους (!), κάνοντας λίγο αργότερα με χαρακτηριστική άνεση το 4-0. Η Πλίσκοβα απάντησε με δύο μπρέικ, ωστόσο το δικό της σερβίς ήταν αυτό που της στοίχησε (3/4 χαμένα σέρβις γκέιμ), με την Μπάρτι να κάνει το 1-0 σετ με 6-3!

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημά της και στο δεύτερο σετ, εκεί όπου πολύ νωρίς έκανε το μπρέικ στο σερβίς της Πλίσκοβα, παίρνοντας «αέρα» δύο γκέιμ (3-1). Κάπου εκεί, η 29χρονη Τσέχα έβγαλε αντίδραση, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Μπάρτι, μειώνοντας αρχικά σε 3-3 και στη συνέχεια σε 5-5.

Στο ενδέκατο γκέιμ, η Μπάρτι έκανε το μπρέικ και το μόνο που χρειαζόταν μετά ήταν απλά να κρατήσει το σερβίς της για να πάρει το ματς. Το Νο. 13 της παγκόσμιας κατάταξης όμως έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ, εκεί όπου τελικώς ισοφάρισε σε 1-1 σετ (6-7, 4-7 πόντους).

Στο τρίτο σετ, η Μπάρτι δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, αφού από νωρίς μπήκε σε θέση απόλυτου οδηγού (3-0 γκέιμ), και με σύμμαχο το σερβίς της έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου και τελευταίου σετ (6-3), ολοκληρώνοντας μια ονειρική πορεία στα κορτ του Λονδίνου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*