Home / Άλλα Σπόρ / Στην κορυφή του κόσμου ο Μουζενίδης

Στην κορυφή του κόσμου ο Μουζενίδης

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης έστειλε τη σφαίρα του στα 21.41μ. και έκανε την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία των Παίδων στον κόσμο.

Την κορυφή της Ευρώπης και τον κόσμο “έπιασε” ο Οδυσσέας Μουζενίδης με την εμφάνιση του στο μίτινγκ ρίψεων “Σιθώνεια” στη Νικήτη Χαλκιδικής. Ο νεαρός αθλητής έστειλε τη σφαίρα στα 21,41 μ. βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων και έγινε ο κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο.

Ο Μουζενίδης βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα το πανελλήνιο ρεκόρ, αφού πριν το 21,41 μ. είχε στείλει τη σφαίρα στα 21,25 μ., επίδοση καλύτερη από το 21,10 μ., το οποίο είχε πετύχει στις Σέρρες στις 14 Απριλίου.

“Χθες έκανε στην προπόνηση βολές πάνω από 21,80 μέτρα. Σήμερα ήταν σταθερός σε επιδόσεις πάνω από τα 20,80 μέτρα. Ο στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας για το οποίο έχουμε μπροστά μας έναν μήνα να προετοιμαστούμε κατάλληλα”, ειπε ο Γιώργος Μποτσκαριόφ και συμπλήρωσε: “Θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του και θα ήθελα να αγωνιστεί και στο Βαλκανικό, περισσότερο για να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία ενόψει του Ευρωπαϊκού”.

Ο Μουζενίδης από την αρχή του έτους έχει δείξει σταθερότητα και συνέπεια σε μεγάλες βολές, τόσο με το Παιδικό όσο και με το Εφηβικό όργανο και αναμφίβολα έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες όχι μόνο για φέτος, αλλά πολύ περισσότερο για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία το βάρος της σφαίρας είναι 5 κιλά. Στους άνδρες το αντίστοιχο βάρος είναι στα 7 κιλά και 26 γραμμάρια. Χαρακτηριστικό της μεγάλης βολής του Μουζενίδη είναι ότι σε επίπεδο ανδρών το παγκόσμιο ρεκόρ είναι στα 23.12μ. και ανήκει στον Ράντι Μπαρνς από τις 20 Μαΐου του 1990.

Η Ελίζα Τζένγκο, όχι μόνο ακολούθησε τα αθλητικά βήματα της αδελφής της, Εριζαμπέλα, αλλά έδειξε πως διαθέτει  ανάλογο ταλέντο με εκείνη. Η αθήτρια είναι πρώτη χρονιά παγκορασίδα, ωστόσο αγωνίστηκε στον ακοντισμό κορασίδων και πέτυχε 52,17 μ., επίδοση καλύτερη από το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων. Η νεαρή αθλήτρια όπως και η αδελφή της δεν έχει αποκτήσει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα, γεγονός που της στερεί ένα νέο ρεκόρ. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια έδειξε πως έχει μέλλον στο αγώνισμα, με το οποίο άρχισε να ασχολείται φέτος.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, όπου είχε προσπάθεια στα 75,48 μ.,επίδοση που του έδωσε την πρώτη θέση στον αγώνα. Ο Αιγύπτιος Χασάν ήταν δεύτερος με 72,73 μ. και ο Κώστας Κωστογλίδης τρίτος με 72,11 μέτρα. Ατομικό ρεκόρ για τον Γαβριηλίδη, που ακολούθησε στην τέταρτη θέση με 72,02 μέτρα.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Ηλιάνα Κοροσίδου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με προσπάθεια στα 65,94 μ. και πλησίασε ακόμη περισσότερο το όριο των 68,00 μ., που θα την στείλει στο Αμστερνταμ. Ο Τάσος Λατιφλάρι ήταν πρώτος στη σφαιροβολία με 17,75 μέτρα.

Τα Σιθώνεια αποτέλεσαν και φέτος σημείο αναφοράς για τους αθλητές των ρίψεων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν όμορφο διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος μάλιστα διέθετε νέους κλωβούς.

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*