Home / Άλλα Σπόρ / Στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ και η Φωτιάδου

Στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ και η Φωτιάδου

Η Χρυσή Φωτιάδου από τη Φλώρινα υπέγραψε για την περίοδο 2022-2023 στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ (Linz AG Froschberg), ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ πινγκ πονγκ και θ’ αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα του στην πρώτη εθνική κατηγορία της χώρας.

Στα 18 της χρόνια, η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών και η περυσινή του απλού νεανίδων θα ζήσει πρώτη φορά την εμπειρία διασυλλογικού πρωταθλήματος εκτός συνόρων.

Δεν θα έχει την ευκαιρία ν’ αγωνίζεται ταυτόχρονα στην ελληνική Α1, όμως ένα στοιχείο που κάνει πολύ σημαντική τη συμφωνία είναι ότι θα μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αυστρία, ώστε να προπονείται στις άρτιες εγκαταστάσεις του σωματείου και με ξένες παίκτριες εγνωσμένης αξίας.

Στις αρχές του Ιουνίου, θυμίζουμε, είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο στη Λιντς Φρόσμπεργκ η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, και η περίπτωση της Φωτιάδου αποτελεί συνέχεια εκείνης της συμφωνίας.

Η μεταγραφική υπόθεση για τη Βορειοελλαδίτισσα διεθνή άνοιξε στο περιθώριο των τελικών συζητήσεων της πλευράς Παπαδημητρίου με τον σύλλογο. Οι Αυστριακοί χρειάζονταν κι άλλη αθλήτρια υψηλού επιπέδου και ρώτησαν αν υπάρχει κάποια ανερχόμενη από την Ελλάδα. Διευκρίνισαν κιόλας ότι δεν θα έχει την υποχρέωση να μετάσχει σε όλα τα ματς.

Η μητέρα της Παπαδημητρίου και μέλος της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ, η Ξένια Στάθη, που ήταν παρούσα στις συζητήσεις στο Λιντς, πρότεινε τη Φωτιάδου, γνωρίζοντας και την εκπεφρασμένη επιθυμία της να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Επιπλέον, τονίστηκε ότι οι δύο αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας νεανίδων γνωρίζονται από πολύ μικρές και ότι μπορούν να μείνουν μαζί στην πόλη.

Οι άνθρωποι του κλαμπ παρακολούθησαν και βίντεο από αγώνες της Φωτιάδου, σχημάτισαν πολύ καλή εικόνα και χωρίς να ζητήσουν να τη δουν από κοντά σε προπονήσεις άναψαν το «πράσινο» φως για να προχωρήσει η μεταγραφή.

Η Φωτιάδου, που καλλιέργησε το ταλέντο της και εξελίχτηκε στις Σάρισες Φλώρινας, συμφώνησε με τους όρους της συμφωνίας και υπέγραψε από την Αθήνα.

Το σπίτι των δύο κοριτσιών θα βρίσκεται κοντά στο προπονητικό κέντρο, το οποίο, σημειωτέον, είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης για γυναίκες. Η εγκατάσταση υπολογίζεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*