Home / Άλλα Σπόρ / Στα ημιτελικά του Euro Cup ο Πανιώνιος-Πρόκριση επί της Οραντέα στα πέναλτι

Στα ημιτελικά του Euro Cup ο Πανιώνιος-Πρόκριση επί της Οραντέα στα πέναλτι

Ιστορική στιγμή για τον Πανιώνιο. Οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν 7-6 στα πέναλτι της Οραντέα μέσα στη Ρουμανία και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Euro Cup!

Οι Ρουμάνοι στην κανονική διάρκεια του αγώνα κατάφεραν να κερδίσουν με 13-8 και έτσι να ισοφαρίσουν την διαφορά της πρώτης αναμέτρησης που έγινε στη Νέα Σμύρνη (10-5 νίκη Πανιωνίου). Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου τελικά ο Πανιώνιος χαμογέλασε τελευταίος.

Η ομάδα του Δήμου βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 3-1. Στο δεύτερο οκτάλεπτο ισορρόπησε, ενώ και στο τρίτο οι δύο ομάδες ουσιαστικά είχαν την ίδια εικόνα. Στο τελευταίο, όμως, οι γηπεδούχοι ξανά με 3-1 έφτασαν την διαφορά στο +5, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στα πέναλτι. O τερματοφύλακας του Ιστορικού, Λιμαράκης, ήταν αυτός που είπε “όχι” στο πέναλτι του Ιλίσιε και έγινε ο παίκτης που έκρινε την πρόκριση.

Στην διαδικασία των πέναλτι, ο Πανιώνιος δεν είχε διαθέσιμους να σουτάρουν τους Κοπελιάδη, Καλαϊτζή, Μουρατίδη και Μπουζαλά. Ο Γούνας ευστόχησε για το 0-1, με τον Νεγκρεάν να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Γκιουβέτσης ευστόχησε για το 1-2, με τον Ιλίσιε να κάνει το 2-2. Ο Νταλάπας έκανε το 2-3 και ο Ασάνοβιτς ισοφάρισε σε 3-3. Ο Καπετανάκης στη συνέχεια ευστόχησε για το 3-4, ο Τσαμπό ισοφάρισε σε 4-4, με τον Παπάκο να γράφει το 4-5 και το Ντραγκομιρέσκου το 5-5. Ο Γούνας ευστόχησε για το 5-6 και ο Νεγκρεάν για το 6-6. Ο Γκιουβέτσης ωστόσο ευστόχησε ξανά για το 6-7 και ο Λιμαράκης απέκρουσε το πέναλτι του Ιλίσιε!

Οι ιταλικές Σαβόνα και Τριέστε και η ουγγρική Βάσας είναι οι πιθανές αντίπαλοι του Πανιωνίου στα ημιτελικά του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση. Οι τρεις ομάδες είχαν εξασφαλίσει σημαντικό προβάδισμα από τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης και απόψε σφράγισαν τα εισιτήριά τους για τους «4» της διοργάνωσης με δεύτερες νίκες.

Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς στην προημιτελική φάση του θεσμού (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα)

Οραντέα (Ρουμανία)-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19-15 (5-10)

* Στα πέναλτι. Κανονικός αγώνας 13-8.

Σάμπατς (Σερβία)-Βάσας (Ουγγαρία) 6-9 (4-10)

Τριέστε (Ιταλία)-Τσόλνοκι (Ουγγαρία) 11-10 (13-12)

Σαβόνα (Ιταλία)-Τουρκουάν (Γαλλία) 13-10 (8-5)

* Στο Challenger Cup, οι ισπανικές Τεράσα και Ετσεϊδε Τενερίφης, καθώς και η τουρκική Ενκα, «σφράγισαν» την πρόκριση στα ημιτελικά και… περιμένουν τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έχει επικρατήσει 9-5 στο πρώτο ματς της Γαλατάσαραϊ, όμως η ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη αναβλήθηκε, λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία, και θα γίνει στις 18/2.

Οκτάλεπτα: 3-1, 4-4, 3-2, 3-1 | Πέναλτι: 6-7

Διαιτητές: Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία), Ράκοβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΟΡΑΝΤΕΑ (Τσιπριάν Τσιμπιάνου/Κρίστιαν Σάντορ):
Τικ, Ασάνοβιτς 4, Νεγκρεάν 5, Γκεόργκε 1, Σάμπο 2, Ιλίσιε 2, Λούντσαν, Ντραγκομιρέσκου 2, Κολοντρόβσκι 2, Βάντσικ, Τσενκ 1, Ρέμες, Γκάβρις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Μπιτάτζε, Νταλάπας 2, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος 2, Γούνας 5, Κανελλόπουλος, Καπετανάκης 3, Αναγνώστου

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*