Home / Άλλα Σπόρ / Σταμάτησε στους «32» από κινεζικό εμπόδιο ο Σγουρόπουλος στην Ντόχα

Σταμάτησε στους «32» από κινεζικό εμπόδιο ο Σγουρόπουλος στην Ντόχα

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος προχώρησε έναν γύρο στο τουρνουά πινγκ πονγκ Feeder του Κατάρ και στο κεντρικό ταμπλό με πολύ δύσκολη επικράτηση στα επτά σετ και σταμάτησε στον δεύτερο από ανυπέρβλητο κινεζικό εμπόδιο.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό των νεαρών ηλικιών έκανε στην Ντόχα την πρεμιέρα του στα διεθνή τουρνουά για το 2022. Γενικά, τα πήγε καλά σε γερά τεστ και σίγουρα έδωσε αγώνες που προσφέρονται για χρήσιμα συμπεράσματα.

Στους «64», απέκλεισε το μεσημέρι της Τρίτης 15/3 με το… αγαπημένο του 4-3 σετ τον Αυστριακό Μασιέ Κολοτζιέτσικ. Λίγες ώρες αργότερα, ηττήθηκε στους «32» με 4-0 σετ από το πρώτο φαβορί του αγωνίσματος, τον Κινέζο Ζάο Ζιχάο.

Θυμίζουμε ότι στο Feeder αγωνίστηκαν, επίσης, ο Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο πρώτος, μαζί με τον Σγουρόπουλο, θα παραμείνουν στην Ντόχα για να πάρουν μέρος και στο τουρνουά Contender (18-24/3).

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 155 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ήταν απευθείας στο ταμπλό, όπου, σε αντίθεση με τα προκριματικά, κάθε ματς κρίνεται με το σύστημα «best of seven». Στον πρώτο γύρο, κληρώθηκε με τον συνομήλικό του Μασιέ Κολοτζιέτσικ. Έδωσε «μάχη» σχεδόν μίας ώρας, αλλά, ακόμα κι όταν δέχτηκε την ισοφάριση από 3-1, ήξερε ότι θα συνεχίσει με την… υπεροχή της απίστευτης παράδοσής του όταν τα παιχνίδια πηγαίνουν στο έβδομο σετ! Αυτό ακριβώς έκανε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κι έφτασε στην τελική επικράτηση. Τα σετ: 8-11, 11-9, 11-9, 11-4, 11-13, 7-11 και 11-4.

Στους «32» του τουρνουά ξεκάθαρα ανέβηκε ο βαθμός δυσκολίας. Στα 25 του χρόνια, ο Ζάο Ζιχάο βρίσκεται στο νούμερο 36 του διεθνούς ranking list και είναι από τους κορυφαίους penholder παίκτες στον κόσμο.

Ο Ελευσίνιος άσος δεν μπόρεσε να τον ανταγωνιστεί πραγματικά και υποτάχθηκε στην ανωτερότητά του με 4-0 σετ. Πίεσε περισσότερο στο δεύτερο σετ, διεκδίκησε την ισοφάριση, αλλά «λύγισε» με πολύ μικρή διαφορά (5-11, 8-11, 5-11, 5-11).

Ο Ζάο κατέκτησε το 2018 στη Λευκορωσία τον πρώτο του τίτλο σε World Tour. Το 2019 ήταν φιναλίστ στους τελικούς του απλού στα αντίστοιχα τουρνουά της Βουλγαρίας και της Αυστρίας, ενώ την ίδια χρονιά είχε κατακτήσει δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Προέρχεται φέτος από πολύ δυνατά τεστ σε Μακάο και Μουσκάτ, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τοπ συμπατριώτες του, όπως τον Βανγκ Τσουκίν και τον Σου Σιν. Στον πρώτο γύρο στο Κατάρ, μάλιστα, ήταν πολύ δυνατός απέναντι και σ’ έναν συμπατριώτη του και συγκεκριμένα τον Ζανγκ Γιουντόνγκ, τον οποίο νίκησε με 4-1 σετ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*