Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Στάνκο: Το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους και η αγάπη του για τα βιβλία

Στάνκο: Το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους και η αγάπη του για τα βιβλία

Μιλώντας στο Podcast by badounas.com του Αστέρα Τρίπολης, ο Κέιλεμπ Στάνκο αναφέρθηκε στις παιδικές του αναμνήσεις, τη ζωή του στην Αμερική, τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο, το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους, δεχόμενος μάλιστα ερωτήσεις από τη σύζυγό του Σάρα αλλά και τον συμπαίκτη του Μίκαελ Γκαρντάφσκι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνησή του από τα παιδικά χρόνια: Ηταν όταν ήμουν 12-13 χρονών. Ημουν μέλος μια επίλεκτης ομάδας, η οποία έκανε το ταξίδι από την Αμερική στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει ένα από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Αυτό όμως που μου έμεινε είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο Καμπ Νόου. Ηταν κάτι ιδιαίτερο για μένα από τη στιγμή που από μικρός είχα τη φανέλα του Ροναλντίνιο στο δωμάτιο μου. Εκεί κατάλαβα κι άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να ακολουθήσω κι εγώ το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή.

Για το γεγονός ότι ένα παιδί από το Μίσιγκαν της Αμερικής, άφησε το αμερικανικό ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το μπέιζμπολ και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο το οποίο τα τελευταία χρόνια αποκτά φήμη στη συγκεκριμένη χώρα: Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο πάρα πολύ μικρός. Όταν ήμουν δύο ετών κι αυτό γιατί είχα τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς μου που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή είχε έρθει η μητέρα μου και μου είχε πει ότι πρέπει να επιλέξω ένα άθλημα για να ασχοληθώ γιατί το να κάνεις ένα άθλημα στην Αμερική είναι αρκετά ακριβό. Εκείνη την περίοδο ο καλύτερος μου φίλος αγωνιζόταν σε ομάδα χόκεϊ, γιατί το Μίσιγκαν θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του χόκεϊ, οπότε ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν το έχω μετανιώσει και έμεινα στο ποδόσφαιρο και συνεχίζω.

Για το πώς είναι να ξεκινάει από την Αμερική και να συνεχίζει στην Ευρώπη στο επάγγελμα που έχει επιλέξει: Για να σας δώσω την πιο κουτσουρεμένη εκδοχή της ιστορίας, η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας από την Αμερική, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι πήγα σε αυτό το τουρνουά στο Καμπ Νόου. Επίσης κατάλαβα τότε ότι θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Μάλιστα, είχα αρκετούς Άγγλους προπονητές. Το κίνητρο και η επιθυμία μου ήταν να έρθω στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη παίζεται ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Οπότε όταν με είδαν κάποιοι σκάουτ και μου πρότειναν να δοκιμαστώ στη Γερμανία, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Πήγα, δοκιμάστηκα, τους άρεσα κι από εκεί και πέρα έμεινα στην Ευρώπη.

Ο Γκαρντάφσκι στη συνέχεια πήρε τον λόγο και ρώτησε τον Στάνκο για το αγαπημένο του βιβλίο: Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, τα οποία έχουν να κάνουν με οικονομικά, κτηματομεσιτικά και βιβλία αυτοβελτίωσης αν και θα έλεγα ότι το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το Notoriοusτου Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, στο οποίο εξιστορεί την άνοδό του από το πώς κατάφερε ένα μικρό παιδί να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους αθλητές στον χώρο του.

Για το πώς βίωσε το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους στην Αμερική: Ηταν μια αρκετά τρομακτική στιγμή. Θυμάμαι ότι εκείνη την ημέρα εγώ ήμουν άρρωστος. Τα αδέρφια μου είχαν πάει σχολείο κι εγώ είχα μείνει σπίτι, βλέποντας τηλεόραση και παιδικά. Τότε ξαφνικά μπαίνει στο σαλόνι η μητέρα μου, την οποία είχα ακούσει νωρίτερα να μιλάει στο τηλέφωνο και την είχαν πιάσει τα κλάματα. Μου λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το κανάλι και θυμήθηκα τότε ότι εκείνη την ημέρα ότι ο πατέρας μου έπρεπε να πετάξει από Αμερική στη Γερμανία. Καταλαβαίνετε ότι όταν βλέπεις στην τηλεόραση ένα αεροπλάνο να πέφτει στους δίδυμους πύργους είναι τρομακτικό. Πολλές σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου. Είναι μία έντονη και δυσάρεστη ανάμνηση…

Για το πώς νιώθει που παίζει στον Αστέρα: Είμαι πραγματικά χαρούμενος που αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα. Εχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι όλα λειτουργούν ωραία και οργανωμένα. Σε σχέση με μια άλλη ομάδα που βρισκόμουν, δεν θέλω να αναφέρω ποια, τα πράγματα εδώ είναι πολύ καλύτερα σε όλους τους τομείς. Από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της. Πραγματικά το θέλω αυτό γιατί καταλαβαίνω κι εγώ ότι δεν διανύουμε τη σεζόν που θέλαμε να κάνουμε, αλλά θέλω να δώσω ό,τι έχω γιατί μου αρέσουν τα πράγματα εδώ.

Για το αν άλλαζε ομάδα σε ποια ομάδα θα πήγαινε: Θα ήθελα να παίξω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν μπορούν να με υπογράψουν είμαι εδώ. Πρέπει βέβαια να τα βρουν με τον σύλλογο εδώ βέβαια. Πάντα μου άρεσε αυτή η ομάδα, είμαι οπαδός της και συνεχίζω να την ακολουθάω.

Επειτα ο Στάνκο δέχθηκε ερώτηση από τη σύζυγό του, Σάρα η οποία τον ρώτησε ότι αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής τι θα έκανε στη ζωή του: Είναι δύσκολη ερώτηση. Ποτέ δεν μου την έχει κάνει στο σπίτι. Λοιπόν, είχα σκεφτεί σαν σπουδές να ακολουθήσω και να γίνω γιατρός. Ωστόσο, τώρα που πλέον είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, είναι δύσκολο, αλλά με τον φίλο μου τον Γκαρντάφσκι με τον οποίο είμαστε και συμπαίκτες έχουμε πει ότι θα ήταν ωραίο να ανοίξουμε μία καφετέρια.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*