Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Σπανός: «Θέλουμε να ανανεώσει ο Κόλμαν, μέσα στη βδομάδα θα ξεκαθαρίσει»

Σπανός: «Θέλουμε να ανανεώσει ο Κόλμαν, μέσα στη βδομάδα θα ξεκαθαρίσει»

Ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μίλησε στη Nova και στην εκπομπή «Ωρα των Πρωταθλητών» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μέλλον του προπονητή Κρις Κόλμαν, καθώς και στην στήριξη του κόσμου σε μια δύσκολη σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το οικογενειακό κλίμα που αναπτύσσει ο Ατρόμητος στο εσωτερικό του: «Στηριζόμαστε στο οικογενειακό κλίμα και σίγουρα υπάρχει και το συναίσθημα μέσα στην ομάδα μας. Ανάμεσα στα στελέχη μας, στους ποδοσφαιριστές μας, προσπαθούμε να το χτίσουμε αυτό για να βοηθά ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές. Φέτος, σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Ο Ατρόμητος δεν έχει συνηθίσει να παίζει για να σωθεί. Ο στόχος το καλοκαίρι ήταν διαφορετικός, θέλαμε να μπούμε στο πρώτο γκρουπ του πρωταθλήματος. Στο τέλος, όμως, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ δύσκολο να παλέψουμε για έναν στόχο τον οποίο δεν έχουμε συνηθίσει, από τον Γενάρη και μετά συσπειρωθήκαμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον στόχο. Δεν έπρεπε η χρονιά από κακή να γίνει καταστροφική και καταφέραμε στο τέλος και χωρίς άγχος».

Για τη συμβολή του Κρις Κόλμαν στην επίτευξη του αναθεωρημένου στόχου της παραμονής: «Σίγουρα η έλευση του Κρις Κόλμαν ήταν κομβική, όπως άλλωστε δείχνουν και τα αποτελέσματα. Με τον κ. Κόλμαν η ομάδα απέκτησε κυνικότητα, παίζαμε όλα τα παιχνίδια για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό και πολλές φορές εις βάρος του θεάματος. Είναι λίγα τα παιχνίδια που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, καθώς είναι δύσκολο να το πετύχεις αυτό όταν παίζεις για την παραμονή, αλλά η ομάδα ήταν αποτελεσματική, ώστε να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση».

Για τη φιλοσοφία του Ατρόμητου να μην αλλάζει προπονητές: «Τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε αυτό. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε αλλάξει αρκετούς προπονητές, κάτι που είναι κόντρα στη δική μου φιλοσοφία, γεγονός που σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε σωστά και κάναμε λάθη, τα οποία πρέπει να αναλύσουμε. Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι προπονητές, αλλά δυστυχώς είναι η εύκολη λύση. Είναι δύσκολο να φύγει ο ιδιοκτήτης, είναι δύσκολο να αλλάξεις 12 παίκτες μέσα στη χρόνια. Έτσι, για να αλλάξεις την ψυχολογία και το κλίμα, κάποιες φορές όταν βλέπεις ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, τότε πρέπει να παίρνεις και αποφάσεις που είναι πολύ δύσκολες. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ατρόμητος είναι κόντρα στη φιλοσοφία τη δική μου. Θα δείτε παλαιότερα ότι είχαμε μακροχρόνιες συνεργασίες που έφεραν και καλά αποτελέσματα. Πιστεύω όμως ότι θα βρούμε τον άνθρωπο που θα ταιριάζει με το DNA μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, ώστε ο Ατρόμητος να γυρίσει στα επίπεδα που τον έχει συνηθίσει όλος ο φίλαθλος κόσμος».

Για το αν υπάρχει επιθυμία ανανέωσης με τον Κρις Κόλμαν: «Η δική μας διάθεση είναι να μείνει ο Κόλμαν. Θέλουμε να ανανεώσουμε με τον κ. Κόλμαν. Είμαστε σε συζητήσεις μαζί του και πιστεύω μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε καταλήξει».

Για τον κόσμο του Ατρόμητου: «Ο κόσμος της ομάδας έχει συνηθίσει τον Ατρόμητο να παίζει για υψηλούς στόχους. Εμείς έχουμε ένα πιστό κοινό, το οποίο δεν μας αφήνει ούτε τις καλές, ούτε τις κακές στιγμές, γιατί πιστεύω ο φίλαθλος τη δείχνει στις κακές στιγμές. Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες. Στις ήττες είσαι μόνος, αλλά ο κόσμος μας δεν μας άφησε ποτέ μόνους και πάντα μας στηρίζει. Στηρίζει πολύ και τη διοίκηση, γιατί έπειτα από τόσα χρόνια έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Ο κόσμος μας μας βοήθησε πάρα πολύ να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώσαμε φέτος».

Για τις βελτιωτικές κινήσεις εν όψει της νέας σεζόν: «Ιεραρχικά αρχίζουμε από τον προπονητή. Από εκεί και πέρα κάθε ρόστερ χωρά διορθώσεις. Εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη που κάναμε αυτή τη χρονιά. Δεν στέκομαι στα μεγάλα ονόματα. Φέτος δεν πήραμε πράγματα από παίκτες που περιμέναμε να κάνουν τη διαφορά. Ο προπονητής έχει αξιολογήσει πλήρως το ρόστερ. Εμείς και ο τεχνικός διευθυντής γνωρίζουμε τις ελλείψεις που έχουμε και θα κοιτάξουμε να κάνουμε λιγότερα λάθη, ώστε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές και να επιστρέψει η ομάδα στην κατάσταση που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια».

Για το τι θα άλλαζε στην πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Θα άλλαζα τη νοοτροπία των παραγόντων και μιας μερίδας του Τύπου που τη συντηρεί. Το να κερδίζουμε με το οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και εις βάρος του αθλήματος. Αυτό για μένα είναι πολύ κακό. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε συγχαρητήρια στον καλύτερο ή στον πιο ώστε να μην συντηρείται μια κατάσταση αντιπαλότητας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*