Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Σούπερ Παναθηναϊκός με «ροπαλιά» στον Ηρακλή

Σούπερ Παναθηναϊκός με «ροπαλιά» στον Ηρακλή

MVP και… άτυχος ο Μολέδο

Αθήνα
Την πιο ευρεία νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, με 4-0 επί του Ηρακλή, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League. Από δύο γκολ για τους «πράσινους» σημείωσαν οι Μπεργκ (9΄, 68΄) και Μολέδο (27΄, 72΄).

Η ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή δεν επηρέασε αγωνιστικά το «τριφύλλι», που είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κι έφτασε πολύ άνετα στη νίκη με την οποία μείωσε στο -5 από την 2η ΑΕΚ που παίζει αύριο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Παιχνίδι με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες ήταν στο ξεκίνημά του αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ηρακλή. Οι «πράσινοι», πάντως, κατάφεραν να προηγηθούν στο 9΄, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Εβαντζελίστα από το μαρκάρισμα του Τσιλιανίδη. Ο Μπεργκ το εκτέλεσε, ο Χουάντερσον έπεσε σωστά κι απόκρουσε προσωρινά και στο «ριμπάουντ» ο Σουηδός φορ σε άδεια εστία «έγραψε» το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο ματς και επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του. Με τον Βιγιαφάνιες να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή και να οργανώνει άψογα το παιχνίδι των «πρασίνων», αλλά και τον Εβαντζελίστα να ταλαιπωρεί αρκετά τους αντιπάλους του από τη δεξιά πτέρυγα, η ομάδα του Στραματσόνι απόκτησε το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση και στο 27΄ έβαλε τις βάσεις για το «τρίποντο».

Πρωταγωνιστής και πάλι ο Εβαντζελίστα, ο οποίος με σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι έδωσε την ευκαιρία στο Μολέδο με κεφαλιά να πετύχει το 2-0 (φέρει ευθύνη ο Χουάντερσον καθώς έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του).

Κάπως έριξε το ρυθμό του ο Παναθηναϊκός μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος και θα μπορούσε ο Ηρακλής να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 36΄, με τον Μοντέιρο να χάνει μεγάλη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι μετά τη σέντρα του Μπουκουβάλα στη μοναδική φάση του «Γηραιού» στο πρώτο 45λεπτο.

Το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό στο δεύτερο μέρος και σ΄ αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι οι παίκτες του Ηρακλή δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν για να μειώσουν και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο ματς. Ήταν επόμενο οι «πράσινοι» να βρίσκουν περισσότερους διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον, κυρίως από τον άξονα με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνιες.

Σε μία από τις αντεπιθέσεις που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο 56΄ «άγγιξαν» το τρίτο γκολ, αλλά το πλασέ του Μπεργκ μετά την κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουάντερσον, ο οποίος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Ο Σουηδός, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» στο 68΄ όταν από πάσα του Λουντ «εκτέλεσε» τον Χουάντερσον και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ «σφράγισε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό (3-0).

Οι γηπεδούχοι, όμως, δε σταμάτησαν εκεί. Στο 72΄ από το κόρνερ του Λέτο, ο Μολέδο εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Χουάντερσον και με κεφαλιά ο Βραζιλιάνος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανεβάζοντας το δείκτη στο 4-0.

Διαιτητής: Αθ.Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Εβαντζελίστα, Λουντ, Νάνο, Κουτρουμπής – Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Στάμου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Λέτο, Μπεργκ (74΄ Μαμούτε), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (81΄ Μπουμάλ), Νάνο, Μέστο, Μολέδο, Εβαντζελίστα (65΄ Αμπέντ).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (81΄ Ζιαμπάζης), Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (46΄ Μπουλούτ), Ιντζόγλου (71΄ Στάμου), Κυριακίδης, Μοντέιρο, Ζιαμπάρης, Βέλλιος, Λεοζίνιο.

* Με τα δύο γκολ που πέτυχε Μπεργκ έφτασε τα 42 με την φανέλα του Παναθηναϊκού και, πλέον, ο Σουηδός ξεπέρασε κατά ένα τον Γιώργο Καραγκούνη και βρίσκεται στην 19η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο «τριφύλλι». Επόμενος στόχος του Σουηδού είναι το ρεκόρ του Τζιμπρίλ Σισέ (47 τέρματα) έτσι ώστε να γίνει ο τρίτος ξένος που θα έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία του συλλόγου, μετά τους Βαζέχα (244) και Όσκαρ Αλβαρεζ (55).

Τράβηγμα ο Μολέδο

Στο μεταξύ, άτυχος στάθηκε ο Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στις καθυστερήσεις του ματς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη τράβηγμα στο δεξιό τετρακέφαλο.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις που υπάρχουν, μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί ο παίκτης, τότε το χρονικό διάστημα της απουσίας του δεν θα υπερβεί τις 10 ημέρες.

Το παρήγορο για τον έμπειρο παίκτη είναι πως μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων, αλλά είναι δύσκολο να προλάβει το επόμενο εντός έδρας ματς με τη Βέροια στις 3 Απριλίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*